TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ TEMSİLCİLERİ DÜNYA ORMANCILIK HAFTASINDA BURSA / NİLÜFER GÖRÜKLE HAZİNEDAROĞLU ÖZKAN İLKOKULU'DAYDI

21-25 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİNDE DERNEĞİMİZ TEMSİLCİLERİ  BURSA / NİLÜFER GÖRÜKLE HAZİNEDAROĞLU ÖZKAN İLKOKULU'DAYDI. ETKİNLİKLERE OKULUN WEB SAYFASINDA DA YER VERİLDİ.

21-25 Mart Dünya Ormancılık haftasında ;Türkiye Ormancılar Derneği Bursa Temsilcileri okulumuz 3. sınıf öğrencilerimize  Ormanlarımız ve Doğa sevgi konusunda Okulumuz Konferans Salonunda seminer verdiler. Türkiye Ormancılar Derneği Bursa Temsilcilerine verdikleri değerli bilgiler ve öğrencilerimize dağıttıkları hediyeler için Görükle Hazinedaroğlu Özkan ilkokulu ailesi olarak teşekkür ederiz.

Eskiden yeryüzünün büyük bir bölümü ormanlarla kaplıydı. insanların bilgisizlikleri nedeniyle yok edilen ormanların yerini bozkır­lar, çoraklaşan topraklar, çöller aldı.

İnsanlar her zaman ağaca ve ağaçtan yapılan çeşitli araç ve gereçlere gereksinme duymuşlardır. Ormanlar, ağaçlar, toprağın nemli kalmasını sağlar. Toprak kaymasını (erozyonu) önler, selleri durdurur. Ormanlar yöre­nin iklimini etkiler, yağmur yağmasını sağlar. Çok sıcakları, şiddetli soğuk­ları önler. Ormanlar aynı zamanda av hayvanlarının barınağıdır.

Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Öte yandan kullandığımız araç ve gereçlerin çoğu ağaçlardan yapılır. Evimiz, önümüzdeki masa, oturduğumuz sandalye, elimizdeki kalem, defterimiz, yaktığımız odun hep ağaç ürünleridir. Ayrıca ağaçlar endüstrinin birçok kollarında, boya sanayinde, ilaç yapımında kullanılır.

Bize bu kadar yarar sağlayan, ülke ekonomisinde önemli yeri olan ormanları korumalıyız.

27.3.2022