HUKUK MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

• Daha önce basın açıklaması ile protesto ettiğimiz, orman alanlarının daraltılmasının önünü açacak, orman alanlarında verilecek izinlere ilişkin çıkarılan “Orman Kanunu’nun 17. Maddesinin Üçüncü Fıkrasının Uygulanması Hakkında Yönetmelik” ile “Orman Kanunu’nun 18. Maddesinin Uygulanması Hakkında Yönetmeliğin” Anayasa ve Orman Kanunu’na aykırılık teşkil etmesi gerekçesiyle, Derneğimiz tarafından Danıştay nezdinde 27.01.2022 tarihinde iptallerine ilişkin dava açılmıştır.

• 03.03.2022 tarihinde basın toplantısıyla gündeme getirip, karşı olduğumuzu belirttiğimiz; zeytin alanlarının madencilik faaliyetlerine açılmasına ve zeytin alanlarının yok olmasına yol açacak, Maden Yönetmeliği’ne eklenen hükümlere karşı, Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanuna aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle, Derneğimiz tarafından Danıştay nezdinde 07.03.2022 tarihinde iptal davası açılmıştır.

8.3.2022