DERNEĞİMİZ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Derneğimiz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)’nin iş birliğinde gerçekleştirilmesi planlanan “Afet Gönüllüleri Eğitim Projesi” kapsamında; ABB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Mutlu Gürler ve çalışma arkadaşları 17 Kasım 2021 tarihinde Derneğimizi ziyaret etmişlerdir.

Sayın Gürler ziyaretinde şu hususları dile getirmiştir: “Afetlerde iyi eğitimli ve donanımlı gönüllü desteğinin ne kadar önemli olduğunu yaz dönemi yangın bölgelerinde bizzat yaşayarak gördük. Ülkenin dört bir yanından yangın söndürme çalışmalarına katılmak için bölgeye gelen gönüllü ekiplerin, sahada iyi organize edilmesi ve yangınla mücadelede bu gönüllü duyarlılığın faydalı bir şekilde sevk ve idare edilmesi çok büyük önem taşıyor. Bu konuda yüksek tecrübesi bulunan Türkiye Ormancılar Derneği ile iş birliği yapmak amacıyla Dernek Yönetimini ziyaret ederek bir protokol hazırlığı yaptık. İş birliğimizi afet farkındalık eğitiminden, arama kurtarma çalışmalarına kadar geniş bir alanda sürdürmek ve kalıcı hale getirmek istiyoruz.”

Derneğimiz Genel Başkanı A. Hüsrev Özkara ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “ABB’nin Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesini kurmasının, büyük bir farkındalık ve vizyondur. Bu bakımdan Sayın Mansur Yavaş’ın belediyecilik atılımları ekseninde haklı olarak takdir toplamaktadır. Ülkemizin afetler gerçeğine hazırlıklı olabilmek için ekoloji odaklı ve doğa varlıkları ekseninde yapacağımız iş birliğiyle ABB öncülüğünde toplumsal duyarlılığı artıracağımıza inanıyoruz.’’ dedi.

Afet gönüllüleri hatıra ormanı, bilim ve doğa parkı, ekoparklar, jeoparklar gibi farklı konu başlıklarını gündemlerine alan Derneğimiz ve ABB, gelecek dönemde yangın, afet farkındalık eğitimleri ile dış kaynaklı projeler konusunda iş birliği yapmayı planlamaktadır.

24.11.2021