ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK; ŞEHİDİMİZ VAR

Türkiye Ormancılar Derneği olarak her orman yangınından dersler çıkarılması gerektiğini ve yangınla mücadelenin söndürülen her yangından sonra başladığını, üzerimize düşen kamusal denetimi yapmaya, orman yangınları dâhil her türlü ormancılık konusunda kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğimizi, ormanlarımızın korunması ve geliştirilmesi konusunda Orman Genel Müdürlüğü ile kurumsal iş birliğine hazır olduğumuzu belirttiğimiz 07.06.2021 tarihli basın açıklamamızın 20 maddesinde  "Orman çalışanlarının başarılı uygulamalar ve canları pahasına ormanları koruma sevdası her tür takdirin üstünde olduğu ancak iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereği orman yangınları gibi son derece tehlikeli bir iş kolunda yangınla mücadele personelinin kişisel koruyucu donanımlarını gereği gibi kullanmadığı, denetimlerin yeterli yapılmadığı, bu nedenle yangın şehitlerinin artmasından endişe duyulduğu,” hususu da ifade edilmişti.

Keşke haklı çıkmasaydık. Keşke 27.06.2021 günü Marmaris İçmeler mevkiinde çıkan orman yangınında Görkem HASDEMİR i kaybetmeseydik. Bir can, büyüklüğü ne olursa olsun bir orman yangının bedeli olamaz. Sadece eşi ve iki çocuğu değil tüm ormancılık camiası derinden etkilendiği bu tür yaralar kolay sarılmıyor.

Acımız çok büyük.

Şimdi acılarımızı paylaşmak, birlik olmak ve ders almak günüdür.

Dileriz ki yangına katılan her kademedeki personel başta  kişisel koruyucu donanımlarını gereği gibi kullanmak üzere diğer tüm güvenlik önlemlerini eksiksiz olarak alırlar.

Dileriz ki bu son olur.

Şehidimize rahmet, ailesi ve tüm orman çalışanlarına başsağlığı dileriz.

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ

28.6.2021