Derneğimizden Kirazlıyayla halkının mücadelesine destek.

Kirazlıyayla ve Yenişehir sakinleri ormanlarımızı, tarım alanlarımızı ve su kaynaklarımızı savunmak için Bursa Kirazlıyayla'da yapımına başlanan Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi'ne karşı 2019 Ekim ayından itibaren mücadele vermektedir.

Bu mücadele sırasında Yenişehir Çevre Platformu ve Kirazlıyayla Dayanışma Derneği tarafından açılan davada 05.08.2020 tarihinde 3. İdare Mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı çıkmış ve Nihai ÇED Raporuna karşı açılan davaya atanan 7 bilirkişi de ÇED Raporunda önemli eksiklikler olduğu ve ÇED Olumlu kararının teknik olarak yeterli bulunmadığı yönünde karar vermesine rağmen 28.10.2020 tarihinde Bursa 1. İdare Mahkemesi reddetmişti. Mahkeme heyetinin bilirkişi raporunu dikkate almadan davayı reddetmesi kararı üzerine 2020 yılının sonunda Yenişehir Çevre Platformu ve Kirazlıyayla Dayanışma Derneği davayı temyize taşımıştır.

Türkiye Ormancılar Derneği olarak İdare Mahkemesindeki dava ve Danıştay'daki temyiz sürecinde Kirazlıyayla'da yaşam alanlarını savunan köylülerimizin yanındaydık.

1924 yılından bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman çevre ve ormanlara karşı yapılan saldırılarla mücadele edenlerin yanında olmaya devam edeceğiz.

15.1.2021