TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ 95 YAŞINDA

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ 95. YAŞINDA

Türkiye Ormancılar Derneği 95. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında “ORMAN VARLIĞIMIZ VE ORMANCILIK ÜRETİM FAALİYETLERİ” konulu Panel 26 Aralık 2019 Perşembe günü Ankara’da Türk Harb-İş Sendikası konferans salonunda gerçekleşti. Genel Başkan Hüseyin ÇETİN, Kastamonu KÖYKOOP Başkanı Erol AKAR’ın açılış konuşmalarını yaptığı paneli Prof.Dr. Kenan OK yönetti.

Panelde;

- Prof.Dr. Erdoğan ATMIŞ; “Orman Varlığımızla İlgili Değişimler ve Nedenleri”

- Orm.Yük.Müh. Mustafa KÖMÜRLÜ “Orman Amenajman Planları, Uygulamalar ve Orman Varlığımız”

- Orm.Yük.Müh. Rasim Remzi DOĞAN “Dikili Ağaç Satışı Uygulamaları ve Sonuçları”

- Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Selman GÜLTEKİN (Düzce Ünv.Orm.Fak.) “Dikili Ağaç Satışlarının İlgi Grupları Üzerinde Etkileri”

Konularında sunumlarını gerçekleştirdiler. Özellikle orman ürünleri üretiminin yoğun olduğu Kastamonu ve Bolu’dan orman işçisi köylülerden, çeşitli STK yönetici ve üyelerinden oluşan 200 civarında katılımcı paneli izleyerek deneyimlerini ve sektörün sorunlarını dile getirdiler. Panelin sonuç bildirgesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

SONUÇ BİLDİRGESİ

Panelin ardından Türkiye Ormancılar Derneği Genel Merkezinde dernek üyeliğinde 50. Yılını dolduran üyelere plaket takdimi, 95. Yıl pastası kesimi ve kokteyl ile devam edildi.

BASINDAN

28.12.2019