TOD İzmir Enternasyonel Fuarında

TOD İzmir Temsilciliği ve OMO İzmir Şubesi, İzmir Enternasyonel Fuarında 6-15 Eylül 2019 tarihleri arasında ormancılığımızı ve ormanlarımızı tanıtmak amacıyla birlikte stant açmışlardır. Bu stantda, fuarı ziyaret eden vatandaşlara ormanlarımız, ormancılığımız konularında bilgiler verilmiştir. Böylece halkın orman, doğa sevgisi ve bilinci artırılmaya çalışılmıştır. 10 gün süresince halkın yoğun ilgisi ile karşılaşılmış, TOD tarafından sağlanmış olan kitap, dergi gibi eğitim materyali özellikle ilgili olan ziyaretçilere dağıtılmıştır. Güncel olduğu için orman yangınları ve Kazdağları’nda yürütülen maden faaliyetleri konularında ziyaretçilerden gelen sorular cevaplandırılmıştır. Birçok ziyaretçi özellikle İzmir’de yanan alanların ağaçlandırılmasına katkı yapmak istediklerini belirtmişlerdir. Ziyaretçilerin ormanlarımız, ağaç türlerimiz, ağaçlandırma gibi konularda bilgi ve belge talepleri olmuştur.

İzmir Enternasyonel Fuarında 10 gün boyunca açık tutulan stantta, TOD İzmir Temsilcisi ve OMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri başta olmak üzere, her gün ikişer üyemiz görev almıştır.

Yine TOD İzmir Temsilciliği ve OMO İzmir Şubesi işbirliği ile Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde, 10 Eylül 2019 tarihinde “Orman Yangınları ve Kazdağları Gerçeği” konulu bir konferans düzenlenmiştir. Konferans, İ.Ü. Cerrahpaşa Orm. Fak. Öğretim üyesi Prof. Dr. Doğanay TOLUNAY ve OMO Eski Genel Başkanı Salih SÖNMEZIŞIK tarafından verilmiştir. Konferansa yoğun katılım olmuş ve ilgi ile izlenmiştir. TOD eski Genel Başkanı Fevzi KALELİ İzmir Enternasyonel Fuarındaki standımızı ziyaret etmiş ve konferansımızı da izlemiştir.

24.9.2019