Derneğimizin 18-20/08/2019 Tarihli İzmir Orman Yangını ile ilgili Basın Açıklaması

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ (TOD)
18-20/08/2019 TARİHLİ İZMİR ORMAN YANGINI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Derneğimizce 25.08.2019 tarihinde yapılan “Son orman yangınları” ile ilgili basın açıklamasında “İzmir yangını sürecinde; kamuoyunun orman yangınlarının sebep ve sonuçlarını tartışması gerekirken, uçak, helikopter, karşı ateş tartışmalarına odaklandığı, orman ve ormancılığımızın gerçek sorunlarının göz ardı edildiği” belirtilmiştir. Ülkemizin en eski sivil toplum örgütü olan ve kamu yararı statüsünde çalışmalarını yürüten Derneğimizde orman yangınları ve yönetimi konusunda uzman üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdiği toplantıda “Kamuoyunu yakından ilgilendiren İzmir Orman Yangını ve bu tarihten sonra çıkabilecek, kamuoyunun dikkatini çekecek orman yangınlarının da incelenmesi ve raporlanması” karar altına alınmıştır.
Bu karar doğrultusunda Derneğimizce görevlendirilen Prof. Dr. Tuncay NEYİŞÇİ ve Orman Mühendisi Vehbi TUTMAZ’ın, TOD İzmir İl Temsilciliğimiz koordinasyonunda ve yangın mahallinde hazırlamış olduğu 10.09.2019 tarihli “İzmir orman yangını” ile ilgili rapor detaylı bir şekilde aşağıda açıklanmıştır.

12.9.2019