Türkiye Ormancılar Derneği OGM'nin Endüstriyel Plantasyon Uygulamaları Konusunda Çalışmalarını Sürdürüyor

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ, OGM'NİN ENDÜSTRİYEL PLANTASYON UYGULAMALARI KONUSUNDA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Türkiye Ormancılar Derneği Genel Merkezi’nde 14 Haziran 2019 tarihindeki toplantının ardından OGM’nin Endüstriyel Plantasyon uygulamaları hakkında Türkiye Ormancılar Derneği’nin çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.

Ülkemizin odun arz açığının kapatılması için alternatif kaynakların başında ağaçlandırma çalışmaları gelmektedir. Bu amaçla, verim gücü yüksek ormanların kurulması için Orman Genel Müdürlüğünce “Endüstriyel Ağaçlandırma Eylem Planı 2013-2023” hazırlanmış ve uygulamaya geçirilmiştir. Hazırlanan planın uygulanması esnasında bazı sorunların yaşandığı, özellikle programların çok fazla arttırıldığı konularında meslektaşlarımızdan bilgiler gelmektedir. Uygulanmakta olan  “Endüstriyel Ağaçlandırma Eylem Planı” kapsamında yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi ile yaşanan sorunların tespiti ve ilgililere gerekli önerilerde bulunulması amacı ile bir çalışma yapılması kararlaştırılmıştır. Bu amaçla konunun taraflarının görüşlerinin alınılması ile bir sonuç raporu hazırlanması ve izleme değerlendirilmesi süreci planlanmıştır. Bu doğrultuda;

1. Aşamada özel sektörün Kastamonu Entegre kurumunun temsilcisi Orman Yüksek Mühendisi Tevfik DEDEBAŞ görüşlerini katılımcılarla paylaşmıştır.

2. Endüstriyel plantasyon konusunda tecrübeli meslektaşlarımız ve hocalarımızla bir araya gelinerek rapor hazırlanmıştır.

3. Raporda alınan karar doğrultusunda sahada yürüyen çalışmaları yerinde görmek ve gelişmeler hakkında bilgi vermek amaçlı Prof. Dr. Doğan KANTARCI, Dr. Sacit KOÇER ve Orman Müh. Mehmet Emin ÇETİN tarafından bir saha çalışması gerçekleştirilmiştir.

Bu konudaki çalışmaları izlemeye ve değerlendirmeye TOD olarak devem edeceğiz. Hem meslek kamuoyunu hem de halkımızı bilgilendireceğiz.

27.8.2019