Dünya Çölleşme İle Mücadele Günü ve UNCCD’nin 25. Yılı Etkinlikleri’nde TOD

Dünya Çölleşme İle Mücadele Günü (WDCD) ve UNCCD’nin 25. Yılı Etkinlikleri’nde TOD

Türkiye Ormancılar Derneği olarak Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM) tarafından organize edilen Dünya Çölleşme İle Mücadele Günü (WDCD) ve Derneğimizin de akredite sivil toplum kuruluşu olduğu Birleşmiş Milletler Çölleşme İle Mücadele Sözleşmesi (UNCCD)’nin 25. Yılı kapsamında 17-19 Haziran 2019 tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleştirilen uluslararası etkinlikler düzenlendi.

Derneğimizin de aktif bir şekilde yer aldığı kutlamalarda Dernek yayınlarımızın yer aldığı ve faaliyetlerimizin anlatıldığı standa yerli ve yabancı katılımcıların ilgisi oldukça yoğun oldu. Özellikle “Türkiye Ormancılığı: 2019” isimli ormancılık durum raporumuz başta olmak üzere İngilizce ve Türkçe yayınlarımız ve dernek broşürümüz tüm ziyaretçilere dağıtıldı.

“Toprağımız için el ele” temasıyla 17 Haziran 2019 Pazartesi günü başlayan etkinliklerin açılış programında BM Genel Sekreteri António GUTERRES’in video mesajı yayınlandı ve  BM Genel Sekreter Yardımcısı ve UNCCD İcra Direktörü İbrahim THIAW, Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ ile ÇEM Genel Müdürü Dr. Ahmet İPEK birer konuşma yaptılar.  Etkinlikler kapsamında  uluslararası düzeyde düzenlenen “Çölleşme ve Hayat” konulu fotoğraf yarışması ile “2019 Yaşam İçin Toprak” yarışmasında dereceye giren kişi ve kurumlara ödülleri verildi.  Etkinlikler kapsamında üst düzey bakanlar toplantısı, STK, çocuk,  gençlik ve kadın forumları, UNCCD 25. Yıl Özel Etkinliği ve 2 gün boyunca farklı salonlarda oturumlarla devam eden Toprak Kongresi gerçekleşmiştir.

18 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşen ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif ÖZKALDI ve ÇEM Genel Müdürü Dr. Ahmet İPEK’in de katıldığı STK Forumunda Derneğimiz adına II. Başkan A. Hüsrev ÖZKARA sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. 19 Haziran 2019 Çarşamba günü Kurtboğazı Barajı Soğuksu Milli Parkı ve Kızılcahamam’a teknik gezi düzenlenmiştir.

15.6.2019