Doğa Konuşmaları Devam Ediyor !..

Doğa Konuşmaları devam ediyor!..
Derneğimiz ve WWF-Türkiye ile birlikte doğaya dair üretilen bilgileri yaygınlaştırmak, doğayla aramıza giren mesafeyi azaltmak için her ayın son Perşembe günü Ankara’da düzenlemeye başladığımız #DoğaKonuşmaları'nın 3.sü 25 Nisan 2019 Perşembe günü gerçekleşti.Bu ay konuşmacılarımız Çağatay Tavşanoğlu ve Eray Çağlayan idi.  Hacettepe Üniversitesi’nden Çağatay Tavşanoğlu 'Yangın Ekolojisi' konusunda, yangınların canlıların ekolojisini ve evrimini nasıl şekillendirdiğini ve günümüzde yangın rejimlerinin nasıl değişmekte olduğunu dünyadan ve Türkiye'den örneklerle gösterdi. WWF-Türkiye’den Eray Çağlayan ise 'Deniz Koruma Alanları' sunumunda deniz ve kıyı koruma alanlarının ekolojik, ekonomik ve sosyo-kültürel faydalarını anlatarak deniz ve kıyı koruma alanlarına dair Türkiye’den örnekler verdi. Etkinlik katılımcıların soru ve katkılarıyla sürdü. Etkinlik sonunda Derneğimizin ve TMMOB Orman Mühendisleri Odasının eski Başkanlarınndan, Derneğimizin Onur Kurulu Başkanı M. Yaşar İNAN ve Orman Bakanlığı Eski Müsteşarı ve TOD Üyemiz Necati UYAR tarafından konuşmacılara TOD Yayınları takdim edildi.

26.4.2019