Dünya Çölleşme İle Mücadele Günü

Birleşmiş Milletler, dünyadaki çölleşme ve kuraklık riskine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için 1994 yılında aldığı kararla, 17 Haziran tarihini Dünya Çölleşme İle Mücadele Günü olarak ilan etmiştir.

17-22 Haziran 2019 tarihlerinde Ankara'da kutlanacak olan etkinlikler aynı zamanda Derneğimizin akredite STK olduğu Birleşmiş Milletler Çölleşme İle Mücadele Sözleşmesi (UNCCD)'nin kabul edilişinin 25. yılında denk geldiği için ayrı bir öneme sahiptir. Etkinlikler, farklı ülkelerden devlet başkanları, bakanları, üst düzey bürokratlar ile yerli ve yabancı misafilerin katılımı ile gerçekleşecektir. Etkinlik programı özetle şu şekildedir:

Açılış Merasimi,

Yüksek Seviyeli Oturum,

Uluslararası Toprak Kongresi,

Çocuklar, Gençler, Kadınlar ve STK Forumları,

Afrika ülkelerinden katılan yabancı uzmanlara yönelik Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi,

Teknik geziler

Detayları http://wdcd2019.gov.tr/ adresinde görülecek etkinliklerde, UNCCD'ye akredite Sivil Toplum Kuruluşu olan Türkiye Ormancılar Derneği aktif rol alacaktır.

17.4.2019