Fıstık Çamı İçin Protokol İmzalandı

Türkiye Ormancılar Derneği ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, bölge ekonomisi için büyük önem taşıyan kozalak verimliliğini yeniden artırmanın yollarını arayacak.

Bergama - Kozak bölgesinin en önemli geçim kaynaklarından çam fıstığında üretimin giderek düşmesi, yöre ekonomisini ve geçimini sadece bu ürün ile sağlayan orman köylülerini olumsuz yönde etkiliyor. 2009 yılından bu yana fıstık çamlarında kademeli olarak artmaya başlayan verim düşüklüğü, TBMM gündemine taşınmasına rağmen yetkili kurumlar tarafından çözüm üretilemeyince, devreye İzmir Büyükşehir Belediyesi girdi. Sorunun nedenlerinin tespiti ve çözüm yollarının araştırılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Ormancılar Derneği arasında 18.03.2019 tarihinde protokol imzalandı.

Başkan Kocaoğlu'nun makamında gerçekleşen buluşmada Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi - Türkiye Ormancılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sezgin Özden ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan da hazır bulundu.

28.3.2019