Giresun Temsilciliği Orman Haftası Etkinlikleri

Temsilciliğimizin 2019 yılı programı gereğince 21 Mart dünya orman günü etkinlikleri 3 okulumuzda kutlanmıştır.

Ordu 75.yıl Yalçın ÇELEBİ ana okulu öğrencileri Ordu fidanlığına götürülerek, burada çocuklarımıza Orman Doğa Sevgisi aşılamaya çalışılmıştır. Onlara fidanlık tanıtılmış, seviyelerine göre Ormanlar hakkında bilgiler verilerek, piknik yaptırılıp, fidan diktirilmiştir. Etkinliğe katılan öğrencilerimize birer adet türlü Sarıçam fidanı ve çeşitli hediyeler verilmiştir.

Özel Ordu Doğa Kolejinde ilkokul öğrencilerine ''Doğa-Çevre ve Ormanın Toplum Yaşamındaki Yeri ve Önemi'' konulu sunum TOD temsilcisi Vural AKTAŞ tarafından video ve slaytlar eşliğinde yapılmıştır. İlkokul seviyesinde açılan ödüllü resim yarışmasında üretilen resimler ve temsilciliğimizce temin edilen Doğa ve Orman Temalı fotoğraflardan oluşan bir sergi düzenlenmiştir. Ayrıca öğrencilerimizin Doğa ve Orman temalı yazdıkları şiirler okunup, ödüller ve hediyeler verilerek çocuklarımızda Doğa ve Orman Sevgisinin oluşması sağlanmıştır.

Özel Ordu Namık Altaş Kolejinde ise yine ödüllü resim yarışması ve fotoğraf sergisi düzenlenmiş, burada da TOD temsilcimiz tarafından sunum yapılmış olup, Altınordu Milli Eğitim Müdürünün iştirakleri ile ödül töreni yapılmıştır. Ayrıca bu okulumuzun ana sınıfları ve ilkokul sınıfları guruplar halinde Ordu Fidanlığına götürülerek, burada fidanlık çalışmaları, ağaçlandırmalar ve Ormancılık çalışmaları hakkında teknik elemanlarca bilgiler verilmiştir. Etkinliğimize katılan tüm öğrencilerimize birer adet tüplü Sarıçam Fidanı ve çeşitli hediyeler verilerek onlara Doğa-Çevre ve Orman Sevgisi verilmeye çalışılmıştır.

Bu etkinliklerimizde derneğimize her türlü desteği veren Ordu Fidanlık Müdürlüğünün Müdürü Ali VATAN SEZER, Yardımcısı Bayram TAŞKIN GÖKBAŞI, Fidanlık Şefi Melek KANAL ve Ordu Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mehmet KANAL meslektaşlarımız ile TOD üyelerimiz Ali Kemal GÜNAYDIN ve Maksut YILMAZ a derneğimiz adına teşekkür ederiz.

VURAL AKTAŞ
TOD Giresun Temsilcisi