Denizli Temsilciliği Orman Haftası Etkinlikleri

EMSAN İlkokulu Öğrencileri Denizli Orman Fidanlığında

Çevresel ve kültürel değerlerimizin önemini vurgulamak, “Anıt Ağaç” kavramını ve doğal varlıklarımızı tanıtmak amacıyla, Türkiye Ormancılar Derneği, Denizli Temsilciliğimizce, 25.12.2018 tarihinde Tavas, Kızılcabölük mahallesi, Yaşar Öncan ilkokulu öğrencileriyle Anıt Ağaç ziyareti etkinliği gerçekleştirilmiş ve bu çalışma, “Orman ve Av” dergimizin Aralık 2018 sayısında  yayınlanmıştı.

Temsilciliğimizin, 2019 yılı Dünya Ormancılık Haftası  programında, geçen yıl yapılan Anıt Ağaç ziyaretinin devamı niteliğindeki ANIT AĞAÇ TEMALI RESİM VE KOMPOZİSYON  yarışması düzenleyerek çocuklarımızı canlı varlıkları anlama, koruma ve saygı konusunda içselleşmelerini sağlamak.Tavas  Kaymakamlığının izin onayı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan seçici kurulca dereceye giren öğrenciler ve eserleri belirlenmiştir.

20 Mart 2019 tarihinde TOD Denizli Temsilcisi Fikret Çuvaç, üyeler Tarık Barbaros Pilevne ve Erdoğan İnan’ın katılımı ile Kızılcabölük Atatürk İlkokulunda, Dünya Ormancılık Günü kutlaması ve yarışmanın ödül töreni gerçekleştirilmiştir. Okulların idareci, öğretmen ve öğrencileri yanında Okul aile birliği yöneticilerinin de davetli olduğu toplantıda, öğrencilerin sergilediği Anıt Ağaç, ağaç sevgisi ve ormanların önemiyle ilgili şiir, makale, anekdot ve piyesler ilgiyle izlenmiştir. Anıt ağaç, resim ve kompozisyon ödül töreni baştan sona kamera ile kayıt altına alınmış ve yerel basında kamu spotu olarak, ilkokullarda ise eğitim çalışmalarında değerlendirilecektir.

"İklim Değişikliği ve Orman" Konulu Söyleşimizi Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesinde Gerçekleştirilmiştir.

Fikret ÇUVAÇ
Denizli Temsilcisi