TOD Türk Müziği Topluluğu Kuruluyor

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ
TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU KURULUYOR!

Derneğimiz Sanat Kurulunun birçok etkinlikleri içinde ‘TOD Türk Müziği Topluluğu’nun kurulması da kararlaştırıldı.

Derneğimiz sanat etkinlikleri kapsamında üyemiz Oktay ÖZKAZANÇ Saz Eserlerimiz konulu iki keman dinletisi sunmuştu. O günden sonra keman, ud ve kanun sazları katılımı ile bünyemizde bir Enstrümantal Türk Müziği çalışması başlatılmıştır. Ancak Sanat Kurulumuz diğer meslek kuruluşlarında yıllardan beri sürdürülen Türk Müziği Topluluklarının çalışmalarını ilgi ile izlemiş ve doğa aşığı ormancı toplumunun bu konuda da başarılı etkinlikler sergileyebileceğine inandığı için ‘TOD TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU’nun kurularak çalışmalarına başlamasını kararlaştırmıştır.

Topluluk Kültür Bakanlığı İzmir Klasik Türk Müziği Korosu’nda 9 yıl keman sanatçısı olarak çalışmış olan üyemiz Or. Yük. Müh. Prof. Dr. Oktay ÖZKAZANÇ tarafından çalıştırılıp yönetilecektir.

Topluluğun öncelikle orman kuruluşlarında çalışmakta olanlar, emekli olmuş bireyler ve onların ailelerinden oluşmasına önem verilmektedir.

Bu nedenle tüm ormancı teknik ve idari personel ile emekli ailelerinin bireylerinden topluluğumuza solist, korist ve saz sanatçısı olarak katılmak isteyenlerin isim ve telefon numaralarını (0312- 433 26 64 / 312 433 84 13) numaralı Dernek sekreterliğine 2 Eylül 2019 tarihine bildirmeleri gerekmektedir. Kuruluş aşamasında başvuruda bulunanlar ile bir görüşme yapılacak ve Eylül ayı içerisinde çalışmalara başlanacaktır.

Saygı ile duyurulur.

Prof. Dr. Sezgin ÖZDEN