Gymnospermae Dersi Uygulama Gezisi

Türkiye Ormancılar Derneği Bartın Temsilciliği ve Bartın Ünv.Orm.Fak. Orman Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle Ulus Orman İşletme Müdürlüğü ve Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında 5 Kasım 2018 tarihinde Gymnosperm dersi tatbikatı gerçekleştirildi. Orman Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin katıldığı tatbikatta, Ulus Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ramazan ONUR tarafından Ulus’taki ormancılık faaliyetleri hakkında verilen bilgilerin ardından Karaçam tensil sahasına gidildi. Burada Prof. Dr. Barbaros YAMAN tarafından Türkiye’nin doğal çam türleri ile ilgili genel bilgiler verildi ve Anadolu Karaçamının (Pinus nigra subsp. pallasiana) temel dendrolojik özellikleri tanıtıldı.

Ardından Karabük Ahmet Usta’daki (1030 m) Göknar Meşceresine gidilerek Mayr’in Orman Zonları ve Türkiye’nin doğal Göknar Taksonları hakkında bilgi verildi ve Uludağ Göknarının (Abies nordmanniana subsp. bormuellerina ve Sarıçamın (Pinus sylvestris) dendrolojik tanıtımı yapıldı.

Öğleden sonraki bölümde gerçekleştirilen tatbikatta ise Karabük Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan bir Kızılçam meşceresinde, Kızılçamın (Pinus brutia) ve Boylu Ardıcın (Juniperus excelsa) dendrolojik özellikleri tanıtıldı ve eski Karabük Orman İşletme Müdürü ve aynı zamanda derneğimizin de üyesi olan M. Emin UZUNSOY tarafından Karabük’teki ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Gerçekleştirilen uygulama gezisi öncesinde öğrencilere Türkiye Ormancılar Derneği’nin kurucuları, kuruluşu ve misyonu ile ilgili tanıtım yapıldı.

7.11.2018