Konferans; ABD’de Orman-Toplum İlişkileri: Bir Ormancı Olarak 40 Yıllık Kariyerim ve Ormancılık Uygulamaları Üzerine Gözlemlerim

Türkiye Ormancılar Derneği

20 Ekim 2018 Cumartesi günü Saat: 14.00

Seminer Konusu: ABD’de Orman-Toplum İlişkileri: Bir Ormancı Olarak 40 Yıllık Kariyerim ve Ormancılık Uygulamaları Üzerine Gözlemlerim

Derneğimizde 20 Ekim 2018 Cumartesi günü ABD Louisiana State Üniversitesi’nden (LSU) Ormancılık Politikası ve Ekonomisi Uzmanı Prof.Dr.Sun Joseph CHANG’ın verdiği konferansa çok sayıda üyemiz ve STK Temsilcileri katılım göstermiştir.

Prof. Dr. Sun Joseph Chang, ormancılık lisans derecesini Tayvan’da Ulusal Chung Hsing Üniversitesi’nden aldıktan sonra Yüksek Lisans derecesini Amerika’da Harvard Üniversitesi ve Doktora derecesini ise Wisconsin – Madison Üniversitesi’nden almıştır. Bir süre Kentucky Üniversitesi’nde lisans dersleri verdikten sonra 1991 yılından itibaren halen görev yapmakta olduğu Louisiana State Üniversitesi’nde (LSU) Yenilenebilir Doğal Kaynaklar Fakültesinde ormancılık ekonomisi, yönetimi ve politikası alanında Profesör olarak görevine devam etmektedir. LSU, Amerika’da ormancılık alanında doktora programı bulunan üniversiteler arasında ilk 10’da yer almaktadır. Prof. Dr. Sun Joseph Chang ormancılık alanında saygın Journal of Forest Economics, Forest Policy and Economics, ve Forest Ecosystems uluslararası index dergilerde editör ve alan editörüdür. Prof. Dr. Sun Joseph Chang’in araştırma konuları Orman Ekonomisi, Yönetimi ve Politikası, Değer Tayini, Vergilendirme, Tomruk kıymet takdiri, Ağaçlandırma Yönetimi, Karbon Emisyonu Değer Hesaplamaları gibi güncel ve önemli konu başlıklarını içermektedir.

23.10.2018