Kadına Saygı Ormanı

Temsilciliğimizin 2018 yılı programında bulunan ''Kadına Saygı Ormanı'' etkinliği 14.10.2018 tarihinde Ordu Orman İşletme Müdürlüğü, Çambaşı Orman İşletme Şefliği Turnalık mevkiinde; ESKAD (Ordu Eğitim Sanat kültür Kadın Dayanışma) Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği Ordu Şubesi ile birlikte 12 dönümlük bir alanda gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğimize sözü geçen derneklerin üyesi Kadınlarımız katılmışlardır. Sabah saat; 80;30 da Ordu'dan hareket edilerek akşam 17;30 da Ordu'ya dönülmüştür.

Türkiye Ormancılar Derneği Kadına Saygı Ormanına 1500 adet tüplü Sarıçam (Pinus silvestiris) fidanı bizzat katılımcılar tarafından dikilmiştir.

Giresun TOD Temsilcisi Or. Yük. Müh. Vural AKTAŞ yaptığı konuşmada, TOD un tanıtımını yaptıktan sonra, günümüzde sosyal bir sorun olan kadına şiddet olaylarını Türk Ormancısı ve Türkiye Ormancılar Derneği adına kınayarak, TOD un Kadınlarımıza olan sevgi ve saygısını ifade etmiştir.

Bu etkinliğimizde bizlere saha tahsisini yapan fidan, araç gereç temin eden tüm personeli ile yanımızda yer alan Çambaşı Orman İşletme Şefi Orman Mühendisi Sayın Kerim DÖNGEZ'e ve makinalarını göndererek sahanın teraslandırılmasını ve toprak işlemesini yapan Sıla Mühendislik sahibi Serbest Orman Mühendisi Sayın Ahmet SİVİŞ'e katkılarından dolayı teşekkür edilerek TOD adına birer plaket sunulmuştur.

Sahanın dikim işlemi tamamlandıktan sonra katılımcılar yöredeki Köylülerce üretilen yöresel ürünleri pazarlayan Köylü Kadınlardan alışveriş yapmışlardır. Bilhare aynı yöredeki ERTAŞ Alabalık Üretme tesislerinde Derneğimizin ikramı olarak katılımcılara yemek verilmiştir.

Bu etkinliğimizde TOD üyesi meslektaşımız Or. Müh. Sayın Maksut YILMAZ da yer alarak aktif görev yapmıştır, kendisine ayrıca teşekkür ederiz.

Etkinliğimiz sonlandırıldıktan sonra Ordu'ya dönülmüştür. Bu etkinliğimiz ulusal yayın yapan ALTAŞ TV de haberleştirilerek yayınlanmış, kamuoyuna duyulmuştur.

15.10.2018