Giresun Temsilciliği Doğa Gezisi

Temsilciliğimizin 2018 yılı planlı etkinliklerinden biri olan doğa gezisi 22 Temmuz günü Espiye ilçesi Akkaya köyünde Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce düzenlenen ''Yedideğirmenler Tabiat Parkında'' gerçekleştirilmiştir.
          Etkinliğimizin amacı dağa-çevre ve orman sevgisini yaymak, bu konuda bilinçli kamuoyu oluşturmak ve derneğimizi tanıtmaktır.
            Doğa gezimize Ordu ve Giresun illerinden sivil kişiler ile ormancı meslektaşlarımızdan oluşan 90 kişi katılmıştır.
            Gezimiz saat 08;00 de Ordu dan başlayıp, saat 19;30 da yine Ordu da sonlandırılmıştır.
          Önce Akkaya köyünün Anıt Armut Ağaçlarının bulunduğu orman içi bölgede, Temsilciliğimiz ile Akkaya köyü Muhtarlığının birlikte düzenlediği açık büfe köy kahvaltısı yapılmıştır. Burada katılımcılara yörenin tarihi ve özellikleri hakkında bilgi verilerek, köy hayatı tanıtılıp, köylülerimizle kaynaşma sağlanmıştır.
            Sadece bu köyde Isırgan bitkisinin (Urtica Membranacea) saplarından elde edilen elyaflar yöresel eğirceklerde eğirilerek elde edilen iplerden örülen otantik eldiven - atkı - çorap ve süs eşyaları ile diğer yöresel el sanatları ürünleri köy muhtarlığının düzenlediği standlarda tanıtılıp satışı yapılmıştır.
            Burada kahvaltıya müteakip yöre eşliği müziğinde halk oyunları oynandıktan sonra tabiat parkı içindeki değirmenlerin ve mağaraların bulunduğu ormanlık alanda doğa yürüyüşüne başlanmıştır. Bu yürüyüşte açık olan küçük mağara ve halen faal olan değirmenler (yüzyıla aşkın süredir faal) gezilmiştir. Bu değirmenler öğütülen mısır unu isteyenlere satılmıştır.
           Bilhare Yedideğirmenler Restaurantta, katılımcılara görsel görüntüler eşliğinde dernek temsilcimiz Vural AKTAŞ ile Doğa Koruma ve Milli Parklar mühendisi tarafından 1 saatlik sunum yapılarak derneğimiz tanıtılıp, ormanlarımız ve ormancılığımız hakkında bilgilendirilmelerde bulunulmuş ve Yedideğirmenler tabiat parkı tanıtılmıştır.
            Daha sonra yemek yenilmiş, katılımcıların bu etkinliğimiz hakkındaki görüş ve değerlendirmeleri sorulmuş olup, tüm katılımcıların memnuniyetlerini ve olumlu görüşlerini belirtmeleri üzerine etkinliğimiz sonlandırılarak Giresun ve Ordu ya dönülmüştür.
            Bu etkinliğimizde Temsilciliğimize her türlü katkıyı sağlayan ve destek veren Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü ile tüm personeline ve bizleri güvenli şekilde götüren araç şoförlerine deneğimiz adına teşekkür ederiz.

24.7.2018