Giresun Temsilciliği 21 Mart Etkinlikleri

TOD GİRESUN TEMSİLCİLİĞİ  21 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Temsilciliğimizin 2018 yılı planlı etkinliklerinden biri olan 21 Mart Dünya Orman Günü Kutlaması Ordu Bahçeşehir Kolejinde gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğimizin amacı hedef kitlemiz olan çocuklarımıza Doğa-Çevre ve Orman sevgisini aşılamak, bu sevgiyi kökleştirmek ve gelecek için bilinçli kamuoyu oluşturmaktır.

Programımız gereği TOD Giresun - Ordu temsilcisi Or. Yük. Müh. Vural AKTAŞ tarafından önce TOD un tanıtımı yapıldıktan sonra yine derneğimiz tarafından hazırlanan Atatürk ve Orman videosu ile Ormanla Yaşamak videosu izlettirilmiş, ayrıca slaytlar eşliğinde Ormanın tanımı ve tanıtımı yapılarak ormancılık çalışmaları hakkında bilgiler verilmiştir. Bu ders içerisinde Orman İnsan ilişkileri, Orman Tahribatları ve nedenleri alınan önlemler vs. konularında da bilgilendirilmeler yapılmıştır.

Ayrıca yüz kişilik bir öğrenci grubu öğretmenleri eşliğinde Ordu Orman Fidanlığına götürülerek burada fidanlık çalışmaları ile üretilen fidanlar hakkında tanıtım ve bilgilendirme yapıldıktan sonra hazırlanan sahada fidan dikimi gerçekleştirilmiştir.

Fidan dikim işlemlerinden sonra öğrencilerimize öğretmenlerimize TOD adına temsilciliğimizce hazırlattırılan kek - meyve suyu vs. gibi ikramda bulunularak bir piknik ortamı oluşturulmuştur. Ordu Fidanlık Müdürlüğümüzce hazırlattırılmış olan içinde defter kalem şapka vs. gibi malzemeler olan birer hediye çantası tüm katılımcılara verilmiştir.

Bu etkinliğimizde temsilciliğimize katkı sağlayan Ordu Fidanlık Müdürlüğünün başta Müdürü Ali VATANSEZER olmak üzere fidanlık personeline ve derneğimiz üyesi Or. Yük. Müh. Ali Kemal GÜNAYDIN ve Maksut YILMAZ a derneğimiz adına teşekkür ederiz.

23.3.2018