21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında Giresun Temsilciliği tarafından okullarda etkinlik düzenlendi.

TOD GİRESUN TEMSİLCİLİĞİ 21 MART FAALİYETLERİ

21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Ormancılar Derneği Giresun Temsilciliği tarafından “Doğa Çevre ve Ormanı Koruyup Sevelim” adı altında ilk öğretim çocuklarına dönük etkinlik Ordu ili, Perşembe ilçesi, Beyli Mahallesi ilk ve ortaokulunda ve Ordu ili, Altınordu ilçesi 75. Yıl Ana Sınıfında gerçekleştirilmiştir. Bu etkinliklerde derneğimizin tanıtımı yapılarak, özellikle çocukları Doğa – Çevre ve Orman sevgisini aşılayıp, bu sevginin kökleşmesi böylece gelecek için bilinçli bir kamuoyu oluşturulması amaçlanmıştır.

Bu etkinliklerimizde katılımcılara Ordu ETİ Bölge Bayii Erkan TÜKMEN tarafından gönderilen kekler ve derneğimizce alınan meyve suları ikram edilmiş, ayrıca tüm katılımcılara birer adet olmak üzere toplam 200 adet tüplü Ladin fidanı dağıtılmıştır.

Ortaokul öğrencilerimizden “Ormanın Toplum Yaşamındaki Yeri” konulu kompozisyon yazmaları istenmiş, katılan öğrencilerden 6 adedinin yazdıkları kompozisyon metinleri değerlendirilmeye layık görülerek bu öğrencilerimize teşvik etmek amacıyla, 100’er liralık hediye verilmiştir.

Anasınıfı öğrencilerine Ordu Fidanlığında fidan diktirilip, piknik yapılmıştır. Ayrıca, tüm öğrencilere derneğimizce hazırlanıp gönderilen oyun setleri dağıtılmıştır. Bu etkinliğimiz mahalli TV lerde de haberleştirilmiştir.

8.4.2016

Bu yazı 2075 kez okundu...