Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni Ziyaret

DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE ORMAN HAFTASINDA
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NE ZİYARET

Her yıl olduğu gibi 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında; Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün mozolesine ormancı meslek ve sivil toplum örgütleri  olarak çelenk konmuş ve anıtkabir özel defteri imzalanmıştır. Yine aynı gün ormancı meslek ve sivil toplum örgütleri adına basın açıklaması yapılmıştır.

Türkiye Ormancılar Derneği ve TMMOB Orman Mühendisleri Odası  olarak 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası çerçevesinde bu yıl; 22-23 Mart 2016 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giderek, Türk Milleti’nin milli davası olan Kıbrıs Davasının mihenk taşları merhum Dr. Fazıl KÜÇÜK ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk ve kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif DENKTAŞ’ın mezarlarını ziyaret etmek, günün anlam ve önemi çerçevesinde mezarlarına fidan dikmek ve ülkemizin de zor dönemlerden geçtiği bu günlerde, onların ve kahraman arkadaşlarının bizlere miras bıraktığı bu milli davayı yürekten ve kararlılıkla sahiplendiğimizi bir kez daha vurgulamak istedik.

Bu duygular içerisinde öncelikle ormancılar için önemli olan bu haftada, tarih ve mücadele kokan ve her adımda bunu hissettiğimiz güzide topraklarda bulunmak, KTMMOB Orman Mühendisleri Odası ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Orman İdaresinin sıcak karşılaması ziyaret boyunca yakın ilgileri bizleri ziyadesiyle memnun etti. Kendilerine tekrardan teşekkür ederiz.

Ziyaret çerçevesinde ilk olarak KTMMOB Orman Mühendisleri Odasına giderek karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.
Daha sonra Orman İdaresi Müdürüne,  akabinde de Orman İdaresinin bağlı olduğu Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Sayın Kutlu EVREN’ e makamında nezaket ziyaretlerinde bulunduk.

Ziyaret programı çerçevesinde, yüreği vatan ve millet aşkıyla dolu, hayatını Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlık mücadelesine adayan merhum Dr. Fazıl KÜÇÜK ’ün Lefkoşe Anıttepe’de bulunan kabrini ziyaret ederek fidan diktik. Vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesinin idraki içerisinde olduğumuzu, “Türk’üm ve hiçbir zaman Türklüğün ayaklar altında çiğnenmesine tahammül edemem” düsturunu İlke edinmekten onur duyduğumuzu bütün heyecanımızla vurguladık.

Daha sonra, bütün hayatını Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlık mücadelesine adayan, yeri geldiğinde cephede yeri geldiğinde de masa başında amansız bir mücadele sürdüren ve bizler için büyük anlamlar ifade eden çok değerli devlet adamı, aynı zamanda da fotoğraf sanatçısı ve doğa aşığı bir insan olan KKTC’ nin ilk ve kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif DENKTAŞ’ın Lefkoşe’de bulunan mezarını ziyaret ettik. Günün anlam ve önemine binaen merhumun kabrine fidan diktik.
Ayrıca mezarı başında onun ve kahraman arkadaşlarının bizlere miras bıraktığı Kıbrıs Davasının, Milli Davamız olduğunu, “Kıbrıs Türk halkının varlığının tam bir güvence altında olması, geleceğinin her türlü tehdide karşı korunması, bağımsız, özgür ve onurlu bir şekilde tam bir siyasal eşitlik içinde egemen bir halk olarak varlığını sürdürmesi” yönündeki kararlılığı sahiplendiğimizi, ziyaret defterine yazarak vurgulamak istiyorduk, ancak görevlilerce ziyaret defterinin dolduğu ve yenisinin bulunmadığı ifade edildiğinden bu isteğimizi gerçekleştiremedik. Ziyaret defterinin olmayışı ve hala bir anıt mezarının olmaması nedeni ile  ziyadesiyle müteessir olduğumuzu belirtmek isteriz.

Biz de orada kaleme alamadığımız duygularımızı buradan sizlerle paylaşmak istedik.
“ Aziz Rauf Raif DENKTAŞ…
TMMOB Orman Mühendisleri Odası ve Türkiye Ormancılar Derneği olarak 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle planlı olarak ziyaret ettiğimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile kabrinize sadece fidan dikmek için değil rahmet ve minnetle andığımız sizlerin huzurunda olmaktan büyük gurur duyduğumuzu belirtmek için buradayız.
      Rauf DENKTAŞ; mesleğinde başarılı bir hukukçu, genç yaşlarda Kıbrıs Türk Cemaati ve Rumlarla ortak hükümette önemli görevlere yükselmiş bir siyasetçi, Kanlı Noel olarak bilinen 1963 yılının o acı günlerinde elinde silahıyla siperde bir savaşçı, gerek ortak Cumhuriyet için yapılan görüşmeler, gerekse Kanlı Noel sonrası Kıbrıs’taki Türk varlığının korunması için uluslararası arenada etkin bir müzakereci, tarihi iyi bilen ve geleceği tarihten alınan dersler üzerine inşa etmek için çaba sarf eden bir devlet adamı, küçük bir adanın, bütün dünya tarafından kabul gören diplomasi üstadı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu, aynı zamanda da fotoğraf sanatçısı ve doğa aşığı, kısacası bizler için büyük anlamlar ifade eden, çok değerli bir şahsiyettir.
      Onun ve kahraman arkadaşlarının bizlere miras bıraktığı Kıbrıs davası, Türk Milletinin bir Milli Davası’dır. Kıbrıs ’da adil, gerçekçi ve kalıcı bir çözüme, ancak Kıbrıs gerçeklerine uygun ve iki halkın özgür iradesi ile ulaşılabilecektir. Kıbrıs ‘da,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’ nin haklarının ve statülerinin geriye götürüldüğü bir süreç asla kabul edilemez.
Türkiye Büyük Millet Meclisinde Devletimiz tarafından belirlenen Kıbrıs politikamızda; Kıbrıs Türk halkının varlığının tam bir güvence altında olması, geleceğinin her türlü tehdide karşı korunması, bağımsız, özgür ve onurlu bir şekilde tam bir siyasal eşitlik içinde egemen bir halk olarak varlığını sürdürmesi temel vazgeçilmezlerimizdir.
      Ruhun Şad Olsun. 22.03.2016 ”

Fevzi KALELİ                                           Ali KÜÇÜKAYDIN
       Türkiye Ormancılar Derneği                            Orman Mühendisleri Odası
                Genel Başkanı                                              Genel Başkanı

Kıbrıs Barış Harekatında, çıkarma esnasında şehit düşen askerlerimiz ve mücahitler için oluşturulan Boğaz Şehitliği ile Girne’de çıkarmanın yapıldığı bölgede oluşturulan anıtı ziyaret edip, kahraman şehitlerimizi biz kez daha saygı ve minnetle anarak ziyaretimizi tamamladık.

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ            TMMOB ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI

KIBRIS GAZETESİNDE ÇIKAN HABER