“YENİ ANAYASA VE ANAYASADA ORMAN” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında Türkiye Ormancılar Derneği ve TMMOB Orman Mühendisleri Odası tarafından 24 Mart 2016 Perşembe Günü saat 15:00’de “Yeni Anayasa ve Anayasada Orman” konulu panel düzenlendi. Panele milletvekili, eski Genel Müdür ve Müsteşarlar ile çok sayıda üyemiz ve meslektaşlarımız katılım göstermiştir. Panelde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim KABOĞLU, OMO’dan Eşref GİRGİN birer sunum gerçekleştirirken Derneğimizi temsilen daha önce 2. Başkan Nihat ÖZ ilan edildiği halde mazereti nedeniyle katılamadığından sunum Genel Sekreter Hüseyin ÇETİN tarafından gerçekleştirildi. Sunumunda Türkiye Anayasası’nda ormancılıkla ilgili tarihi süreci anlatan ve bunların somut verilerini kişisel deneyimleri üzerinden aktaran ÇETİN daha sonra derneğimiz tarafından 20-21 Şubat 2016 tarihlerinde çok sayıda akademisyen ve üyelerimizle gerçekleşen “Anayasa Çalıştayı”nın somut çıktıları ve Türkiye Ormancılar Derneği adına hazırlamış olduğumuz “Ormanlar ve Yönetimi” başlıklı Anayasa maddesi önerimizi izleyicilerle paylaşmıştır. Panel sonunda soru-cevap bölümünün ardından OMO tarafından kokteyl düzenlenmiştir.

25.3.2016

Bu yazı 2075 kez okundu...