TOD'NİN SİNCAN DR.NURETTİN-BEYHAN ELBİR İLK VE ORTAOKULU ZİYARETİ

Ankara Sincan Dr. Nurettin - Beyhan ELBİR İlk ve Ortaokulu Ziyareti

Derneğimiz tarafından her yıl yapılan ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik eğitim ve tanıtım kapsamlı okul ziyaretlerine devam edildi.

11.01.2016 Pazartesi günü Dernek 2. Başkanı Nihat ÖZ,  Genel Sayman Kemal KAYA, Dernek Müdürü Serkan AYKUT ve üyemiz Dr. Nurettin ELBİR ile yine kendisi tarafından 2006 yılında yaptırılan Ankara Sincan İlçesi Dr. Nurettin-Beyhan ELBİR İlk ve Ortaokulu’na ziyarette bulunduk. İlkokul Kurucu Müdürü Tahir KAYMAK ve Ortaokul Müdürü Salih ÖÇALAN ile yapılan görüşmelerde İki okulun toplam mevcudunun 2.800 öğrenci olduğunu, çok amaçlı bir salona ve sosyal alanlara sahip olduğunu ve en önemlisi Avrupa Birliği Comenius Çoklu Projesi kapsamında İngiltere, Slovakya, Fransa, Polonya, Almanya ve İspanya’da toplam 6 farklı kardeş okulu olan Türkiye’nin bu düzeyde tek eğitim kurumu olduğunu öğrendik. Ayrıca Sayın ELBİR’in orman sevgisini arttırmak üzere okul duvarlarında ağaç türleri ve ormana dair diğer flora ve faunayı resmettirmesi de yeni kuşaklarda orman ve çevre sevgisinin artmasına katkı sunmaktadır.

İki farklı sınıfı (Ana sınıfı ve ilkokul 1. Sınıf) ziyaret edip öğrencilere Derneğimiz tarafından hazırlanan Yenice Ormanları Oyun Seti, 2016 takvimleri, Yapraklı ve İğne Yapraklı ağaçlar tanıtım broşürleri, Dernek Tanıtım broşürü ile renkli Dernek Balonlarımız dağıtıldı. Hediyeleri alınca mutlulukları gözlerinden okunan öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektirdik.

İlkokul Müdürü ve İlkokul 1. Sınıf öğretmenlerinin okulları ile diyaloğumuzun kesilmemesi, öğrencilere Doğayı ve Ormanları tanıtacak ekoturizm gezisi düzenlenmesi talepleri ile bizlere göstermiş oldukları ilgiden dolayı memnun olduğumuzu belirttik.

Üyemiz hayırsever Dr. Nurettin ELBİR’e ve rahmetli eşi Beyhan Hanımefendi’ye bu duyarlı davranışları için şükranlarımızı sunuyoruz ve bu tür çabaların çeşitlenerek çoğalmasını diliyoruz.

26.1.2016