KIBRIS MİLLİ DAVAMIZDAN 2016'YA YANSIYANLAR

14.01.2016 KIBRIS KONFERANS ATİLLA ÇİLİNGİR

“Kıbrıs Milli Davamızdan 2016’ya yansıyanlar”

Atilla Çilingir tarafından “Kıbrıs Milli Davamızdan 2016’ya Yansıyanlar” konulu konferans Türkiye Ormancılar Derneği Konferans Salonu’nda 14 Ocak 2016 günü gerçekleştirildi. Etkinliğe Türkiye Ormancılar Derneği üyelerinin yanı sıra Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Sayın Ali KÜÇÜKAYDIN, Kıbrıs Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin yönetici ve üyeleri ile çeşitli kesimlerden izleyiciler katılım göstermişlerdir. Genel Başkanımız Fevzi KALELİ’nin açılış konuşmasının ardından Kıbrıs Gazisi ve Yazar Atilla ÇİLİNGİR detaylı bir şekilde Kıbrıs’ta gelinen aşamayı tarihi süreçleriyle anlattı ve konferans soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Atilla ÇİLİNGİR 1974 yılında Kıbrıs’ta bölük komutanı olarak görev yapmış ve Gazi ünvanı ile Türkiye’ye dönmüştür. Kıbrıs ve ülke sorunları üzerine çeşitli sempozyum, panel ve TV programlarına katılmaya devam eden ÇİLİNGİR, Kıbrıs ve ülke meseleleriyle ilgili olarak çeşitli kitaplar yayınlamıştır. Bu kitaplarının gelirleriyle Van’ın Muradiye İlçesi’nde bir okulda bilgi teknolojisi sınıfı yaptırmıştır. Askerlik görevinden emekli olduktan sonra Sigortacılık üzerine özel sektörde görev almaktadır.

22.1.2016

Bu yazı 2012 kez okundu...