91. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Derneğimizin 91. Kuruluş yıldönümü nedeniyle 26 Aralık 2015 tarihinde dernek merkez binasında etkinlikler düzenlenmiştir.

‘’Türkiye’ nin  Ormancılık Serüveni , Örgütlenmesi ve Ormancılıkta Kadının Yeri‘’ Paneli  ile geleneksel ‘’Kuruluş Yıldönümü Kokteyli ‘’ gerçekleştirilmiştir.

26 aralık 2015 tarihinde saat 13.30 da başlayan etkinliklere, Ulu önder Atatürk, tüm şehitlerimiz ve bugün hayatta olmayan meslektaşlarımız anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile başlanmıştır. Etkinliklere yaklaşık 200 üyemiz katılım sağlamıştır.

Dernek II. Başkanı Nihat ÖZ tarafından Derneğimizin tarihçesi ve 91 yılda gerçekleştirilen ve akıllarda kalan önemli faaliyetlerin anlatıldığı sunum yapılmıştır. Yapılan sunumun ardından ‘’ Türkiye’nin  Ormancılık Serüveni , Örgütlenmesi ve Ormancılıkta Kadının Yeri ‘’ Paneli gerçekleştirilmiştir.

Panel oturum başkanlığı, özgeçmişinin okunmasını takiben,TOD Bilim Kurulu Başkanı Sayın Prof.Dr.Tahsin AKALP tarafından yapılmıştır.

Panel oturum başkanı Sayın Prof.Dr.Tahsin AKALP tarafından Panelistlerin özgeçmişlerinin okunması ile panel sunumlarına geçilmiştir.

Panelde;

• Sayın Prof.Dr.Cantürk GÜMÜŞ tarafından ‘’ Cibal-i Mubaha’dan Devlet Ormancılığına Türkiye’nin Ormancılık Serüveni ‘’ konulu sunum gerçekleştirilmiştir.
  • Sayın Yrd.Doç.Dr. Ufuk COŞGUN tarafından ‘’OGM. Örgütlenme Yapısı ve Uygulamalarının Değerlendirilmesi ‘’ konulu sunum gerçekleştirilmiştir.
  • Sayın Prof. Dr. İsmet DAŞDEMİR tarafından ‘’ Ormancılıkta Çağdaş Yönetim Anlayışı ve Örgütlenme Modeli ‘’ konulu sunum gerçekleştirilmiştir.
  • Sayın Dr. Nurettin ELBİR Tarafından ‘’ Türkiye Ormancılığında, Orman Köylerinde Kadının Sosyal-Kültürel-Folklorik Yaşamı ve Orman Köylerinin Yeri ( 1950-2015 )’’  konulu sunum gerçekleştirilmiştir.

Panelde yapılan sunumlar en kısa zamanda Derneğimiz tarafından kitap olarak bastırılacak, üyelerimiz ve meslektaşlarımızın  bilgisine sunulacaktır.

Panelde verilen arada Derneğimizin kuruluşunun 91. Yılı nedeniyle yaptırılan dernek logolu pasta, toplantıda bulunan derneğimizin en eski ve yaşlı üyelerine kestirilerek katılımcılara ikram edilmiştir.

Toplantının sonunda gerçekleştirilen panel ve derneğimiz çalışmalarına katkı veren Sayın Prof.Dr.Tahsin AKALP, Sayın Prof.Dr.Cantürk GÜMÜŞ, Sayın Prof. Dr. İsmet DAŞDEMİR, Sayın Yrd.Doç.Dr. Ufuk COŞGUN, Sayın Dr. Nurettin ELBİR ve Sayın Prof.Dr.İlçin ASLANBOĞA ‘ya teşekkür belgesi verilmiştir.

Etkinlikler üyelerimizin katılımı ile düzenlenen 91.kuruluş yılı kokteyli ile sona ermiştir.

6.1.2016