TOD MERSİN TEMSİLCİLİĞİ'NDEN 1 GÜNLÜK GEZİ

TOD MERSİN TEMSİLCİLİĞİ TARAFINDAN TOROS VE ASLANKÖY ORMANLARINDA BİR GÜNLÜK GEZİ DÜZENLENDİ.

Mersin İl Temsilciliğimizce, 2015 yılı Genel Merkezimiz tarafından talimatlanan proğramlar çerçevesinde, Derneğimiz, Orman Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilciliği ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte, 20.09.2015 Pazar günü, Erdemli Toros Köyünden başlayıp Mersin Arslanköy güzergahından Mersine dönüş şeklinde günübirlik yürüyüş (hiking) , gezi  yapılması  programlanmıştı.

Derneğimizin uygun görüşü ile 20.09.2015 Pazar günü Erdemli İlçesi Toros Köyü ve Arslanköy arasında günü birlik yürüş için saat 08.00 de Mersin den hareket edilmiştir. Geziye bir çok gruplardan  110 kişilik katılım olmuştur. Katılan başlıca gruplar, emeklilerler grubu, Mezitli Biriç Kulübü, Çağdaş Yaşam Derneği ,Zafer Spor Grubu, çalışan ormancılar gruplarından oluşmuştur.

Mersin –Erdemli güzergahından Aslanlı ve Avgadı köylerinden geçilerek  saat 10.00 da  Toros Köyüne varıldı. Burada kahvaltı molasında Toros Köyü Muhtarı ve köylüleri iyi bir ev sahipliği ve misafirperverlik örneği gösterdiler. Kahvaltıda TOD Mersin Temsilcisi Emekli Or.Yük.Müh. Hüseyin ÖZBAKIR katılımcılara “hoş geldiniz “ diyerek  gezi proğramı hakkında bilgi verdi. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü adına Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan AKDUMAN İşletme Müdürlüğü ve Toros sediri hakkında bilgiler verdi. Türkiye Ormancılar Derneği Genel Sekreteri Hüseyin ÇETİN dernek adına Ankaradan katılarak Derneğin kuruluşu ve çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Mersin Orman Mühendisleri Odasının İl Temsilcisi Emekli Or.Yük. Müh. Ali SAMRAY  yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra Toros Köyünden hareket edilerek, Gezeren çeşmesi ve cacık deresi mevkilerinde ki gençleştirme ,ağaçlandırma ve toprak muhafaza çalışmaları yapılmış sahaları görerek , 3 kilometrelik bir yürüyüşten sonra  Cacık mevkiinde çay molası verildi.Buradan yavşan çeşmesi mevkiine devam edildi, burada yapılan çalışmalar hakkında emekli Ağaçlandırma Şefi Musa KARA buradaki çalışmaları katılımcılara hangi yıllarda niçin ve nasıl yaptıklarını detaylı bir şekilde anlattı. Tekrar otobüslere binilerek Arslanköy Yedigözeler mevkiindeki Şaymana lokantasında öğle yemeği molası verildi. Buradan Saat 17.00 de hareket edilerek 19.30 da  Mersine dönüldü.

Geziye katılan tüm katılımcılar, ağaçlandırma ve gençleştirme çalışmalarını yerinde gördüklerinden dolayı memnun olduklarını , Toros ve Aslanköy ormanları hakkında müspet bilgiler edindiklerini belirtmişlerdir.Buna benzer doğa gezilerinin daha sık yapılmasını talep etmişlerdir.

Image post left

8.10.2015