"DOĞA VE ORMANIN SESİ"

Türkiye Ormancılar Derneği, Giresun Temsilciliği tarafından “Doğa ve Ormanın Sesi” temalı etkinlik düzenlenmiştir. Etkinliğe sivil toplumdan 180, kamu sektöründen 20 kişi olmak üzere 200 kişilik katılım olmuştur.

Giresun ve Ordu İllerinde derneğimizi sivil topluma tanıtmak, derneğimizin amaçları doğrultusunda; Doğa, Orman ve Çevre sevgisinin yayılmasını, kökleşmesini, kamuoyunun bilinçlendirilmesini sağlayarak aktif bir kamuoyu oluşturmak amacı ile Giresun ve Ordu İllerinden bazı derneklerin (Giresun Kent Konseyi, Giresun çevre ve kültür derneği, Ordu kimsesiz hayvanları yaşatma. Doğal ortamlarını sağlama ve koruma derneği) katılımı ile Giresun yaylalarında Kümbet Koçkayası, Kulakkaya Alçakbel ve Kuzalan Şelalesi mevkilerinde doğal ortam içinde 180 kişinin sivil toplumdan, 20 kişinin de görevli olarak katılımı ile 26.07.2015 Pazar günü 08.00-19:30 saatleri arası bir günlük “Doğa ve Ormanın Sesi” temalı etkinlik Giresun  temsilciliğimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğe Derneğimizin Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Hüseyin ÇETİN ve Sayın Kemal KAYA katılım sağlamışlardır. Ayrıca, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Dereli Orman İşletme Müdürlükleri, Ordu Fidanlık Müdürlüğü ile Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü gerek maddi, manevi ve gerekse bilgilendirme amaçlı sunumları ile iştirak ederek katkı sağlamışlardır.

Etkinlik programı çerçevesinde önce Koçkayası Turistik tesislerinde açık büfe kavatlıyı müteakiben Giresun Temsilcimiz Vural AKTAŞ tarafından Derneğimizi ve amaçlarını anlatan bir sunum yapılmış, daha sonra Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Metin KIRCI tarafından yöredeki ormancılık çalışmaları ve önemli projeler hakkında bilgi veren bir sunum ve Giresun Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden Peyzaj Mimarı Sayın Zerrin AKBAY tarafından da Tabiat koruma alanları, mesire yerleri ile doğal hayatla ilgili bir sunum yapılarak katılımcılar bilgilendirilmiştir.

Daha sonra Kulakkaya yaylası Alçakbel mevkiine gidilerek, burada yörenin orman yapısı katılımcılara gösterilip bilgi verilerek orman sevgisi aşılanmaya çalışılmıştır. Ancak, bu mevkide sis olması ve hafif yağış oluşması nedeniyle programımızda bulunan doğa yürüyüşü gerçekleştirilememiştir. Açık alanda barbekü partisi şeklinde katılımcılara yemek verildikten sonra Kuzalan Şelalesine gidilerek, görsel etkinliğin sağlanmasını müteakip Giresun ve Ordu ya dönülerek program tamamlanmıştır.

Etkinliğe katılanlar gerek gezi sırasında ve gerekse ertesi gün temsilciliğimize ulaşarak memnuniyetlerini ifade edip teşekkür etmişlerdir. Bir çok katılımcı ve dernek doğa ve ormanla ilgili bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi konusunda samimi görüşlerini bildirmişlerdir. Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak mahalli basın’da ve internet ortamında haber niteliğinde olumlu yayınlar yapılmıştır.