TOD TSM KONSERİ İLE

DERNEĞİMİZ BÜNYESİNDEKİ TRT ANKARA RADYOSU SES SANATÇISI NURTEN DEMİRKOL'UN YÖNETTİĞİ,’’ TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ, BÜYÜLÜ  NAĞMELER  KOROSU’’ TARAFINDAN  "YAZA MERHABA – TÜRK SANAT MUSİKİSİ DİNLETİSİ " 22 MAYIS 2015 GÜNÜ ANKARA – ULUS’DAKİ DEVLET TİYATROLARI BİNASINDAKİ KÜÇÜK TİYATRODA  GERÇEKLEŞTİRİLDİ.  BÖYLELİKLE , 8 AYLIK BİR ÇALIŞMA SONUCU 60 KİŞİNİN ÜZERİNDE OLAN İKİ AYRI GRUBUN EĞİTİM GÖRDÜĞÜ VE KORİST OLDUĞU 2014-2015 SEZONUNA SON VERİLMİŞ OLDU.

Derneğimiz II.Başkanı Nihat ÖZ’ ün açılış konuşmasını ardından ‘’Yaza merhaba’’ konseri icra edilmiştir.

Derneğimiz II.Başkanı Nihat ÖZ konuşmasında, Türk Sanat Müziğine gönül veren saygıdeğer konuklar Türkiye Ormancılar Derneği yönetim kurulu adına sizleri saygıyla selamlıyorum. Derneğimiz 26 Aralık 1924 tarihinde "Orman Mekteb-i Alisi Mezunları Cemiyeti" adıyla kurulduğunu ve 1936 yılında Türkiye Ormancılar Cemiyeti olarak değiştirilerek merkezinin Ankara'ya taşındığını, 3116 sayılı Orman kanununun çıkarılması ve uygulanmasında derneğimizin önemli katkıları olduğunu, Bakanlar Kurulu kararı ile 1951 yılında kamu yararına çalışan dernekler statüsüne alındığını, Derneğimizin Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en eski sivil toplum örgütlerinden olup, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'nin (TMMOB) kurulmasına öncülük etmiş kurumlardan biri olduğunu, Derneğimizin 1957 yılındaki genel kurulunda alınan kararla bugün ODTÜ ormanı olarak anılan Ankara'nın Akciğerleri sayılan Atatürk Ormanının kurulmasında öncülük ettiğini ve teknik yönden büyük katkıları olduğunu, Derneğimiz kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları ve görüşlerini sürekli yayın organı olan Orman ve Av dergisi ile duyurmaya devam ettiğini, derneğimizin Ormanlarımızın ve doğal varlıklarımızın korunması, doğa sevgisini ve bilincini geliştirme, tehdit ve tehlike oluşturacak her türlü eyleme karşı durmanın yanında, insana ve insanı yaratan her türlü gelişime, değişime açık, sanata ve sanatçıya saygı duyan bir anlayışta olduğunu İşte bu anlayış doğrultusunda Derneğimiz bünyesinde "Büyülü Nağmeler Korosu" oluşturulduğunu, Bu topluluğun oluşmasında ve çok kısa sürede bu konseri verecek düzeye gelmesinde Derneğimiz “Büyülü Nağmeler Korosu” şefi TRT’nin yetiştirdiği çok değerli Türk Sanat Müziği Sanatçısı Sayın Nurten DEMİRKOL; ve şahsında tüm koro elemanlarına, saz arkadaşlarına teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilemiş ve  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.” Sözlerini hatırlatarak Türkiye Ormancılar Derneği yönetim kurulu adına, konsere gelen değerli konuklarımıza teşekkür ve  saygılarını sunarak sözlerine son vermiştir.

Konserde  Türk sanat musikisinin değişik makamlarda 25  eseri koro ve koro eşliğinde koristler tarafından seslendirilmiştir.

"YAZA MERHABA – TÜRK SANAT MUSİKİSİ DİNLETİSİ "ne Şef Nurten DEMİRKOL’ un yanı sıra Arzu SÜĞÜR, Asım KANMAZ, Ayten ALKAN, Berrak SEÇKİN, Burhan TURASAN, Emine  AKSOY, Ersan SAZAK, Esra TURAN, Fatih HATİPOĞLU, Fatma YÜCEL, Gökçe HAYIRLI, Hakan CEVHER, Haydar ALKAN, Kadir ÖZTÜRK, Kamuran ERKUŞ, Mehmet KATIKCI, Mehmet NALBANTOĞLU, Meltem OĞUR, Muammer ÜÇOK, Mustafa SALAR, Nurten BİLGİÇ, Seçkin ALTINTAŞ, Serpil AYDEMİR, Süheyla ALTUN, Ümran BAŞEKEN, Vildan KONBUL, Yalçın AYDIN, Zekeriya ÜNAL, Zeynep KARAYAZGAN korist olarak katılmışlardır.

Ayrıca sazlarda ; Fevzi İPTAŞ-Keman, Abdi ALTUNBAŞ-Kanun, Hakan OTCU-Ud, Salih ÇAĞLAR-Klarnet, Levent KENT-Klavye, Ersan GÜNDEĞER-Viyolonsel, Aygün ALTUNBAŞ-Ritm, Sevgi AKTAŞ-Bendir, Ahmet BEYAZOVA- Ritm sanatçıları olarak koroya eşlik etmişlerdir.

8.10.2015