GELENEKSEL YEŞİL GECE

Her sene Ormancılık Haftası’nın son Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Yeşil Gece Etkinliği, Ormancılık Haftası içerisinde Derneğimizin 91 yılık tarihinde ilk kez paydaşı olduğu ve Eskişehir’de 1 ay süreyle gerçekleştirilen World Wood Day (Dünya Ağaç Günü) Kutlamaları nedeniyle 4 Nisan 2015 Cumartesi Akşamı Ankara Rixos Hotel’de gerçekleştirilmiştir.

Geceye Dernek üyeleri, eş ve çocukları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ormancı meslek örgütlerinden yaklaşık 350 kişi katılım sağlamıştır.

Büyük bir coşku içinde gerçekleştirilen ‘’Yeşil Gece’’de konuklara seslenen Dernek Başkanı Sn. Fevzi KALELİ yaptığı konuşmasında günün önemine atıfta bulunarak bazı konulara değinmiştir. Sn. KALELİ,  6-27 Mart tarihlerinde dünyada 3. kez gerçekleştirilen  Dünya Ağaç Günü etkinliklerinin başarılı bir şekilde sonlanmasından duyduğu mutluluğu ifade ederken, Orman’ın ekonomik değerinin dışında sosyal değerinin öneminden bahsederek, ormancılığın Türkiye Ormancılar Derneği olarak mevcut ormanlarımızı korumak ve geliştirmek konusunda ciddi çaba göstermeye devam edeceğimizin bilinmesi gerektiğini belirtmişlerdir.

Gecede sahne alan TRT Sanatçısı Nurten DEMİRKOL ve çalıştırdığı Derneğimizin ‘’Büyülü Nağmeler Korosu’’ ile Klasik Türk Müziği eserlerini icra etmişlerdir. Ayrıca Dernek Lokalimizin kıymetli sanatçıları Elçin CAN ve Ceylan SERÇE  pop ve halk müziğinden güzel örneklerle misafirlerimizin keyifli ve eğlenceli saatler geçirmelerini sağlamışlardır.

Bu yazı 1941 kez okundu...