WWD 2015 KAPANIŞ TÖRENİ (Closing Ceremony)

Türkiye Ormancılar Derneği, Ulusal Ahşap Kültürü Derneği ve Odunpazarı Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Dünya Ağaç Günü Kutlamaları” kapanış seremonisi ile sona erdi.

Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezinde düzenlenen kapanış seremonisine Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği Başkanı Howard Rosen, Türkiye Ormancılar Derneği 2. Başkanı Hüsrev Özkara, ETO Başkanı Metin Güler ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmasına Yunus Emre’nin: Gelin Tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz sözleriyle başlayan Başkan Kurt; “Geldiniz tanıştık ve ortak bir köprü oluşturduk. Bir eser oluşturduk. Bütün dünyaya sevgiyi barışı ve dostluğu anlatmaya çalıştık. Uluslararası savaş tacirlerine inat 60’dan fazla ülkeden gelen insanlarla dost olduk. Kardeş olduk ve dünya barışına katkı sunduk. Bizim kültürümüzü yaşadınız, gördünüz, tanıdınız. Bizlerde adını bile duymadığımız ülkelerin sanatçılarını tanıdık, dünyada bizden başka insanların var olduğunu ve onların başarılı uygarlıklar kurduğunu gördük. Bu etkinliğin en önemli özelliği işte bu “dostluk, barış ve kardeşlik” görüşlerine yer verdi.

Konuşmasında 68 ülkeden gelen tüm yabancı konuklara seslenen Başkan Kurt; Ülkenize, ülkemizle ilgili umutlu bir geleceğin olduğunu anlatmalısınız. Türkiye uygar ülkeler arasında çağdaş bir ülke olarak mutlaka yerin almalıdır. Türkiye çağdaş, demokratik, laik ve parlamenter bir sistemle sonsuza kadar yaşayacaktır. Bunu da biz göstereceğiz. Sizlerden en büyük beklentimiz budur. Sizleri asla unutmayacağız, sizlerde Odunpazarı’nı ve Eskişehir’i unutmayın” ifadelerini kullandı.

Başkan Kurt’un açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği Başkanı Howard Rosen,”Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un liderliğinde Odunpazarı’nda çok başarılı bir Dünya Ağaç Günü Kutlaması gerçekleştirdik” dedi.

Eskişehir’de ve Odunpazarı’nda ağacın öneminin çok büyük olduğunu altını çizerek vurgulayan Rosen; “Başkan Kurt etkinlik süresince tüm programlara katılarak, medyanın ve halkın aktivitelere katılımının artmasına katkı sağladı. Bu etkinliğe katılan her kez şunu gördü ki! Başkan Kurt, ağaca ve ahşap kültürüne büyük önem veriyor. Bu kültürü geleceğe taşımak istiyor. Bu anlamda Başkan Kurt ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Zaman zaman duygusal anlarında yaşandığı kapanış seremonisinde, uluslararası katılımcılardan oluşan değerlendiriciler kurulu tarafından Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt “Dünya ağaç günü kutlamaları tarihinin en iyi belediye başkanı” seçildi.

Ağaç güzeldir kutlamaları kapsamında Odunpazarı’nda bulunan tüm ahşap sanatçılarının ve müzik guruplarının temsilcilerinin konuşma gerçekleştirdiği programda Başkan Kurt’a Bumerang hediye eden Avustralyalı sanatçı; “Bumerangın bizim kültürümüzde özel bir anlamı var. Bumerang atıldığında geri gelir. Bizde Eskişehir’e ve Odunpazarı’na geri geleceğiz” dedi.
Kapanış seremonisi, Dünya Ağaç Günü kutlamalarına katılan sanatçı ve müzik guruplarına sertifika takdim töreni ile sona erdi.