DÜNYA AĞAÇ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ TANITIM TOPLANTISI İLE BAŞLADI

Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği (IWCS), Türkiye Ormancılar Derneği ve Odunpazarı Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek “Dünya Ağaç Günü” etkinlikleri, düzenlenen tanıtım toplantısı ile başladı.

68 ülkeden yaklaşık 300 sanatçının katılacağı etkinlikle alakalı bir otelde düzenlenen toplantıya, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Uluslararası Ahşap Kültür Derneği Genel Sekreteri Su Ji Min ve Türkiye Ormancılar Derneği 2. Başkanı Hüsrev Özkara katıldı.

Uluslararası Ahşap Kültür Derneği Genel Sekreteri Su Ji Min ise, Eskişehir’de ve Odunpazarı’nda olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Ahşabın önemine değinen Su Ji Min, “Ahşabın insanlık için bir köprü kurabileceğine inanıyoruz. Bu çok önemli ve özgün bir etkinlik. Etkinliğin düzenlenme amacı, ahşam ve ormanın öneminin altını çizmek ve bu konuda farkındalık oluşturmaktır. Aynı zamanda bunun korunması, yaşatılması ve bu konuyla ilgili sorumluluk alınması da çok önemlidir. Bu yılki etkinliğimize, profesyonel araştırmacılar sempozyumda yerlerini aldılar ve gelen sanatçılar da katkılarını esirgemediler. Bu yıl herkesi ahşabı, ormanı korumaya ve dünyanın geleceğini düşünmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Türkiye Ormancılar Derneği 2. Başkanı Hüsrev Özkara da, etkinliğin dünyada 3. kez yapıldığına dikkat çekerek, ağacın önemini anlattı.