55. DÖNEM GENEL KURUL

Türkiye Ormancılar Derneği 55. Olağan Genel Kurulu 25.04.2015 Günü Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Salonunda Yapıldı

Genel kurul toplantısı, TOD Yönetim Kurulu üyesi A.Ozan ÇEKİÇ tarafından açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından; Divan Başkanlığına Prof.Dr. Avni Yücel ERYILMAZ, Başkan Yardımcılığına Mustafa KÖMÜRLÜ, Yazman üyeliklerine Burhan AYDOĞAN ve Gazi UZUN oy birliğiyle seçilmişlerdir.

Divan Başkanının toplantı gündemini sunması ve gündeme ilişkin önerge olmaması üzerine görüşmelere geçilmiştir.

İlk olarak sunuş konuşmasını yapmak üzere TOD Genel Başkanı Fevzi KALELİ söz alarak görev yaptıkları dönem itibariyle yapılan çalışmaları ve etkinlikleri kısaca genel kurula sunmuşlardır.

Sunuş konuşmasının ardından konuklara söz verildi.

- Orman mühendisleri Odası Başkanı Ali KÜÇÜKAYDIN, ormanlar üzerindeki rant baskısının sonucu olarak orman tahribatının arttığını, 2000’e yakın ormancı çalışanın mazeretler hiçe sayılarak rotasyon tabi tutularak mağdur edildiğini , Orman Fakültelerindeki, Orman Mühendisliği bölümünün Doğal Kaynak Yönetimi bölümüne çevrilmesi hususunda Orman Fakültelerini eleştirmişlerdir.

-Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Başkanı Yunus ENSARİ, Tükiye Ormancılar Derneğinin çalışmalarını takdir ettiğini belirtmişlerdir.

-Tarım-Orman İş Sendikası Başkanı Şükrü DURMUŞ, Orman kaynaklarının ranta dönüştürüldüğünü, Orman Mühendisleri ve Orman Muhafaza Memurlarının rotasyon sonucu mağdur olduklarını, Sendika olarak rotasyon ve ormanların ranta açılmasına karşı hukuksal olarak mücadele ettiklerini belirtmişlerdir.

Konuk konuşmalarının ardından TOD Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Hüseyin ÇETİN tarafından 54. Dönem Çalışma Raporu, Denetleme Kurulu adına Özgen DEMİREL tarafından Denetim Kurulu Raporu, Genel sayman Kemal KAYA tarafından Bilanço okunarak genel kurulun bilgisine sunuldu.

Bilanço, çalışma ve denetim raporları hakkında söz alan konuşmacılar özetle;

-Ahmet DEMİRTAŞ ; Doğa eğitimlerine daha fazla önem verilmesini,yönetimin katıldığı toplantılarda ve etkinliklerde ortaya koyduğu düşünceler ve neleri savunduğunun daha açık anlatılmasını, Gazi yerleşkesi huşunda daha duyarlı olunması gerektiğini, Dernek ve derneğin üst hakkına sahip olduğu tesislerle ilgili daha açık  ve bilgilendirme yapması gerektiğini belirtmiştir.

-Ahmet Yaşar YILDIZ ; Derneğin ormanlık alanların tahribi ve ranta açılması huşunda diğer sivil toplum örgütleriyle beraber hareket etmesi gerektiğini, Orman ve Av dergisinin dağıtımında daha özenli davranılması gerektiği, Dernek mensuplarına kredi,burs ve kreş gibi hizmetlerin verilmesi gerektiğini, Dernek internet sitesinin daha etkin ve interaktif kullanılmasını, Ulusal basın ve yayın organlarında daha fazla yer bulacak etkinliklerin yapılması gerektiğini,

-Fevzi YILMAZ ; Yönetim kurulu çalışma raporunun bir hafta önceden üyelere dağıtılması gerektiği, Kuzey ormanlarının tahribatı ile ilgili görüşlerin kamuoyuna daha etkin olarak anlatılması gerektiğini, ormancılık sorunlarına daha fazla eğinilmesi, siyasi parti seçim bildirgelerinde ormanlarla ilgili maddeler konması için çalışma yapılması gerektiğini,

Belirtmişlerdir.

Üyelerin konuşmalarından sonra söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi KALELİ, yapılan eleştiriler için teşekkür ettiğini belirterek , Yapılacak tüzük kurultayında eksikliklerin giderileceğini, danışma kurulu toplantılarının yapılmaya devam edeceğini belirtmişlerdir.

Bu konuşmalardan sonra yapılan oylamada bilanço, yönetim ve denetim kurulları aklanmıştır. Daha sonra gündeme alınan önergeler ve gündemdeki diğer konular görüşülmüştür.

Dilek ve temennilerin alınmasından sonra yeni dönem yönetim, denetim ve onur kurullarının seçimine geçilmiştir. Divan başkanlığına verilen dilekçelerde yer alan adaylar arasında yapılan oylama ve sayım sonunda yeni yönetim, denetleme ve onur kurulları aşağıdaki şekilde oluşmuştur.

Yönetim Kurulu Asil Üyelikleri Aldığı Oy

1   Ozan A.ÇEKİÇ                     366