WORLD WOOD DAY 2015'DE SON VİRAJ

2015 DÜNYA AĞAÇ GÜNÜ KUTLAMALARI (WORLD WOOD DAY 2015) İÇİN PROJE ORTAKLARIMIZLA SON VİRAJ DÖNÜLDÜ….

21 Mart 2015 tarihinde Eskişehir Odunpazarı’nda gerçekleştireceğimiz Dünya Ağaç Günü kutlamaları için son aşamaya gelindi. Proje ortaklarından Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ve Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği (International Wood Culture Society-IWCS) ile ortakların sorumlulukları ve programın içeriği konularında mutabakata varan derneğimiz adına sözleşmeyi II. Başkanımız A. Hüsrev ÖZKARA imzaladı.

29.01.2015 tarihinde imzalanan bu sözleşme yine üçlü yapı tarafından 20.11.2014 tarihinde imzalanan protokolün devamı niteliğindedir. Bu sözleşmeye göre sorumluluklar aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

Buna göre IWCS etkinlik için dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcıların etkinlik merkezi olan Eskişehir’e kadar ulaşmalarını sağlarken bu katılımcıların Türkiye’de yönlendirilmeleri ve kayıt işlemleri, gerekli hammadde ve ahşap işleme makinelerinin belirlenmesi ve temin imkanlarının araştırılması işleri derneğimizin teknik sorumluluğunda olacaktır.

Bunun yanında katılımcıların sigortaları, etkinliğin uluslararası platformlarda etkin bir şekilde duyurulması, etkinliklerde kullanılacak makine ve hammadde listelerini sağlamak, uluslararası katılımcıların Türkiye’ye ve Eskişehir’e kadar gidiş-dönüş giderleri, tanıtım ve medya kitlerinin hazırlanması, daha sonraki yıllarda Türkiye’de düzenlenecek Dünya Ağaç Günü etkinlikleri için teknik destek sağlamak Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği (IWCS) sorumluluğunda olacaktır.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ise 350 civarında Uluslararası ve yurtiçi katılımcının Eskişehir’in önde gelen üç oteli olan Abacı Konak Otel, Turunç Otel ve Rixos Otel’de konaklamaları, yiyecek içecek giderleri, ihtiyaç duyulan ahşap hammadde ve makine-ekipmanı, kent içi ulaşımları, Etkinlik alanları olarak belirlenen Kurşunlu Külliyesi, Hasan Polatkan Kültür Merkezi, Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü Atölyeleri, Seramik Park, Odunpazarı Meydanı gibi yerlerin tahsis edilerek etkinliklere uygun şekilde düzenlenmesi, Eskişehir’deki potansiyel katılımcıların belirlenmesini, TV, radyo ve sosyal medya organlarında tanıtım filmleri, el ilanları, afiş ve diğer tanıtıcı materyalin hazırlanması gibi sorumlulukları üzerine almıştır.

Bu arada yurtdışından IWCS Ortak Çalışma Proje Sorumluları Amerika Birleşik Devletleri’nden sanatçılar Jacques Vesery ile İrlanda’dan Cillian O'Suilleabhain’ın da bulunduğu 7 kişilik IWCS Heyeti ile Odunpazarı Belediyesi Yetkilileriyle birlikte teknik detaylar üzerinde 25-29 Ocak 2015 tarihlerinde uzun süreli toplantılar gerçekleştirilerek etkinlik merkezleri tekrar görüldü. Bunun yanında Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin önemli bir sosyal hizmeti olan Odunpazarı Belediyesi SOBE (Sağlık Odunpazarı ile evinizde) projesi ile evde her türlü bakım hizmetleri sunulan yaşlı aileler için verilen yemek ve müzik dinletisine katılan heyetimiz burada da oldukça ilgi gördü. Etkinliklerin son ayağı olan ağaç dikme sahası olarak belirlenen Vadişehir bölgesinde incelemelerde bulunuldu. Etkinlik sonrası paha biçilemez sanatsal ahşap eserler ve ortak çalışmanın ürünü olan ve Türkiye’nin Asya Avrupa arasındaki köprü işlevine atıfla belirlenen ve farklı ülkelerden katılımcıların ortak çalışma ile üreteceği  AHŞAP KÖPRÜ’nün bundan böyle sergileneceği Dünya Ağaç Günü Müzesi de etkinliklerden hemen sonra burada inşa edilerek zaten bir Müzeler kenti olan Eskişehir’in bu niteliğini daha da güçlendirecektir.

Neredeyse tüm bir aya yayılan dolu dolu ana ve yan etkinliklerle zenginleşecek, yurtiçi ve yurtdışında ciddi ses getirecek bu festival havasındaki kutlamalarda ve detaylarını aşağıda göreceğiniz 7-27 Mart 2015 tarihleri arasındaki 2015 WWD kutlamalarımızda tüm üyelerimizi, doğa-orman dostlarını ve ahşaba ilgi duyan herkesi aramızda görmek istiyoruz.

P R O G R A M

Bu yazı 1918 kez okundu...