2015 DÜNYA AĞAÇ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

2015 Dünya Ağaç Günü Etkinlikleri’nin Türkiye’de yapılması için Odunpazarı Belediyesi ile üçlü protokol imzalandı.

Dünya Ağaç Günü Etkinlikleri’nin Türkiye’de yapılması için Ağustos 2014'te Türkiye Ormancılar Derneğimiz ile Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Merkezli Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği arasında yapılan sözleşme neticesinde 6 odak noktası içinden Eskişehir Odunpazarı etkinlik merkezi olarak belirlenmiştir. Kasım ayından itibaren yoğun görüşmeler sonucu 20 Kasım 2014 tarihinde imzalanan protokolle etkinlikler somut hale getirildi. Derneğimizi temsilen II. Başkan A. Hüsrev ÖZKARA, IWCS’i temsilen Mike WEN-PIN HOU ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım KURT arasında imzalanan üçlü protokol gereği 2015’e girilmeden evvel görev ve yetkilerin belirleneceği bir sözleşme ve etkinlik programının resmen ilan edilmesine karar verildi.

Etkinlik merkezi olarak Eskişehir olarak belirlenirken “WOOD IS GOOD-AĞAÇ GÜZELDİR” mottosu ile Türkiye’nin ahşap kültürünü en iyi şekilde temsil eden ülkemizin farklı yerlerinden yetkin ahşap sanatçıları, müzisyenler ve bilim adamlarının yanı sıra 70 farklı ülkeden yurtdışı katılımcı ile 6-24 Mart 2015 tarihleri arasında her gün farklı etkinliklerle kutlamalar gerçekleştirilecektir. Gerçek bir festival havasında geçecek bir programın hazırlıklarına 3 yapının güç birliği ile olağanca hızıyla devam edilmektedir.

26 Aralık’taki 90. Kuruluş Yıldönümümüzde Dünya Ağaç Günü projesindeki partnerimiz olarak bizleri yalnız bırakmayan ve yapılan etkinlikler çerçevesinde Doğa Koruma Konulu Karikatür Yarışması’nın birincisi İbrahim TUNCAY’a ödülünü veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım KURT’a ayrıca teşekkür ediyor bu yeni ortaklığımızın hayırlı olmasını diliyoruz.

Tanıtımına yerel ve ulusal ölçekte başlanan 2015 Dünya Ağaç Günü Etkinlikleri ile ilgili Türkiye resmi web sitemiz ile Belediye ve diğer dış haber linkleri aşağıdaki gibidir.

http://www.worldwoodday.org/2015  (2015 DÜNYA AĞAÇ GÜNÜ RESMİ WEBSİTESİ)

http://ormancilardernegi.org/Icerik_Detay.asp?Icerik=1397  (KANAL B Güncel Programı Canlı Yayını)