ÇİN WUHAN EYALETİ ORMAN İŞLETMESİ YETKİLİLERİNİN ZİYARETİ

Çin Wuhan Eyaleti Orman İşletmesi Yetkililerinin Ziyareti

15 Aralık Pazartesi günü Çin’in Wuhan Eyaleti Orman İşletmesi Müsteşar Yardımcısı Bay Peng YANG ve Ağaçlandırma Müdürü Cheng BENZE beraberindeki heyet ile birlikte Derneğimizi ziyaret ettiler. Henüz gerçek manada bir Sivil Toplum Örgütü yapısının oluşmadığı Çin’de devlet eliyle kurulan ve Genel Sekreterliğini Bay Benze’nin yaptığı Wuhan Eyaleti’ndeki Ormancılar Derneği’ne örnek olması bakımından derneğimizin işleyişi ve faaliyetlerimiz hakkında kendilerine bilgi verildi. Bu manada Türkiye Cumhuriyeti’nin en eski Sivil Toplum Örgütlerinden olan Türkiye Ormancılar Derneği’nin tecrübe ve birikimini önemsedikleri için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini bildiren heyete aynı zamanda Türkiye’nin ormancılık durumu hakkında ise genel olarak bilgi sunuldu.

Kendileri de Orman Mühendisi olan Bay YANG ve Bay BENZE’ye heyet üyeleriyle yapmış oldukları ziyaretten memnuniyetimiz bildirilirken işbirliği imkanları bulmayı dileyen heyetler arası görüşmelere en yakın sürede tekrar bir araya gelmek üzere son verildi.