2015 DÜNYA AHŞAP GÜNÜ KUTLAMALARI

Türkiye Ormancılar Derneğimiz ile Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği (International Wood Culture Society-IWCS) arasında 21 Mart Dünya Ahşap Günü Kutlamalarının Ankara merkez olmak kaydıyla Türkiye’de yapılması hususunda ön protokol imzalanmıştır. Ortaklık Protokolü, Dernek II. Başkanımız A. Hüsrev ÖZKARA ve IWCS Başkan Yardımcılarından ve Derneğin Genel Müdürlüğü’nü de yürüten Mike WenPin HOU arasında imzalanmıştır. 27.08.2014 tarihinde yapılan İmza töreni sonrasında iki kuruluş çeşitli küçük hediyeler takdim etmişlerdir.

Bu ortaklık protokolüne göre 1 Eylül 2014 tarihi itibariyle ve 1 ay süreyle kutlamaların ön hazırlık çalışmaları için ahşap kültürü konusunda öne çıkan, ülkemizin 7 farklı noktasına yapılacak seyahatlerde yurtdışından gelecek profesyonel çekim ekibi ile video ve fotoğraf kayıtları yapılması ve yerel otoritelerle çeşitli ön görüşmeler ve anlaşmalar yapılması hedeflenmektedir.

Derneğimizin 91 yıllık tarihinde ilk kez paydaşı olduğu, nitelik ve nicelik anlamında böylesi büyüklükte bir uluslararası etkinliğin Ülkemize, Derneğimize ve üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.

Bu yazı 1952 kez okundu...