ANITKABİR ZİYARETİ

ORMAN HAFTASI ETKİNLİKLERİ 17 MART 2014 PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 10.00'DA ANITKABİR ZİYARETİ İLE BAŞLAMIŞTIR. ORMANCI MESLEK ÖRGÜTLERİ ADINA ORMAN TEKNİKERLERİ DERNEĞİ BAŞKANI KEMAL KAYA ANITKABİR DEFTERİNE YAZI YAZMIŞTIR.

SEVGİLİ ATAM

Türk ormancısının mesleki inancı ve imanı, ormanın devamlılığı ve sürdürebilirliği noktasına odaklıdır. Ormancı, Kapısı ve Kilidi olmayan bir hazineyi yani ormanı, göreve başlarken devir alır, görevden ayrılırken teslim eder. Usulsüz kesilmiş bir ağacın kütüğünün dahi hesabını verir. Azar yer, dayak yer, sürgün yer ama inancından ödün vermez.

Ülküsü, yeşil Türkiye ideali olan bir mesleğin mensubu ve onların temsilcileri olarak  huzurundayız. Bu inanç ve ülkü, sonsuza kadar sürecektir.

Atam, sizin ağaca ve ormanlara verdiğiniz değer ve bu konudaki direktifleriniz bugüne kadar bizlere yol göstermiştir. Toplum orman ve ormanın çevreye etki ve önemini yeni yeni anlamaya başlamasına rağmen bizleri yönetenler bu konuyu pek anlamamış görünüyorlar. Bunun için biz ormancı meslek örgütleri olarak görevimizin zor olduğunu biliyoruz.

Zorlukları aşabilmek için hiçbir karamsarlığa kapılmadan ve yılmadan direktifleriniz doğrultusunda çalışacağımıza, 2014 yılı dünya ormancılık haftası dolayısıyla huzurunuzda söz veriyoruz.

Huzurlu ve rahat uyu Atam.

Ormancı Meslek Örgütleri Adına
                                                                 Orman Teknikerleri Derneği Başkanı