DERNEĞİMİZ 89 YAŞINDA...!!

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ 89. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

Derneğimiz merkez binasında yer alan konferans salonunda, üyelerimizin çok yoğun ilgi gösterdiği 89. Kuruluş Yıldönümü kapsamında, Derneğimiz II. Başkanı A. Hüsrev ÖZKARA’ nın son yıllarda orman ve ormancılığımızda yaşanan olumsuzluklar ve tasarı halindeki 6831 sayılı Orman Kanununda yapılması planlanan değişikliklerin yaratacağı tahribatları vurgulayan açılış konuşması ile 26 Aralık 2013 günü yapılan etkinliklerde ;

-  Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyesi Nihat ÖZ tarafından, ‘’Derneğimizin kuruluşundan ( 26 Aralık 1924 ), bu güne kadar süregelen tarihsel süreci’’,

-  Derneğimiz Yayın Kurulu Başkanı ve Orman ve Av Dergisi Editörü Prof. Dr. Sezgin ÖZDEN tarafından, 1928 ‘de yayın hayatına başlayan ‘’Orman ve Av Dergisinin tarihsel süreci ve kapsamı’’,

-  Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin ÇETİN tarafından, ‘’Türkiye Ormancılar Derneği 54. Dönem faaliyetleri’’,

-  Derneğimiz Ankara Temsilcisi Mustafa ÖZER tarafından, ‘’Orman genel Müdürlüğü Yerleşkesinin Dünü-Bugünü’’,

-  Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyesi Ozan ÇEKİÇ tarafından "Yenice Ormanlarında İklim değişikliğinin Etkilerinin Azaltılması" ve "Doğal Öyküler" Projeleri ,

-  Derneğimiz Müdürü Serkan AYKUT tarafından, ‘’Ali Kemal TİĞİTOĞLU Kütüphanesinin tanıtımı’’

Konulu sunumlar yapılmıştır. Sunumların tamamlanmasından sonra yeniden düzenlenen ’’Ali Kemal TİĞİTOĞLU Kütüphanesi’’ nin açılışı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Ormanların tahribine neden olan faaliyetlerin yer aldığı, fotoğraf sergisi düzenlenmiştir.