I. BÜYÜK ANKARA KURULTAYI

I.BÜYÜK ANKARA KURULTAYI

Ankara’nın Başkent oluşunun 90. Yıldönümü nedeniyle Nazım HİKMET Kongre ve Sanat Merkezinde 7-11 ekim tarihleri arasında Ankara Kulübü Derneği ve Yenimahalle Belediyesinin katkılarıyla I.BÜYÜK ANKARA KURULTAYI gerçekleştirilmiştir.

Kurultayın,

1.    Gününde ‘’ Başkent Ankara’da Kent Planlama ve Şehircilik ‘’,

2.    Gününde ‘’ Ankara’nın Ekonomisi ve Çalışma Hayatı ‘’,

3.    Gününde ‘’ Ankara’da Çevre, Orman ve Tarım ‘’

4.    Gününde ‘’ Ankara’da Basın-Medya, Kültür-Sanat, ve Spor ‘’,

5.    Gününde ‘’ Ankara’da Altyapı, Kentsel Estetik ve Katılım’’,

konularında oturumlar düzenlenmiştir.

Kurultayın 3. günü, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Sayın Hayrettin KARACA tarafından ‘’ Çevre, Orman, Tarım ve Toprak ‘’ konularını irdeleyen çerçeve sunuşu  ile başlamıştır.

Çerçeve sunuşundan sonra ‘’ Ankara’da Çevre ve Orman ‘’ konulu oturum gerçekleştirilmiştir. Oturum başkanlığını TOD II. Başkanı Sayın A.Hüsrev ÖZKARA yapmışlardır. Oturumda TOD Başkanı Sayın Fevzi KALELİ ‘’ Ankara Ormanları’’ , Sayın Ahmet DEMİRTAŞ ‘’ Ankara’da Kent Ağaçlandırması ‘’ ,Sayın Prof.Dr. Nesrin ALGAN ‘’ Ankara’da Çevresel Yaşam Kalitesi ‘’, Dr.Ethem TORUNOĞLU ‘’ Ankara’da Çevre Sorunlarına Bir Bakış ‘’ konulu sunum yapmışlardır.