ÜYELERİMİZE DUYURU - İŞ İLANI

Merkezi Ankara’da bulunan Doğa Koruma Merkezi,Orman Programı’nda görev alacak iki yeni çalışma arkadaşı arıyor. Doğa Koruma Merkezinin yürüttüğü ‘Türkiye Ormanlarının Yönetimine Biyolojik Çeşitlilik, Ekosistem Hizmetleri ve İklim Değişikliğinin Entegrasyonu’ odaklı çalışmaların koordinasyonu ve yürütülmesinde görev alacak çalışanlara dair detaylar aşağıda yer alıyor. Adayların Türkçe ya da İngilizce özgeçmişlerini30 Eylül 2013 günü mesai bitimine kadar ozge.balkiz@dkm.org.tradresine göndermeleri gerekiyor.

Görev tanımı her iki pozisyon için verilmiştir. Yalnızca ‘koordinatör’ pozisyonu için beklenen özellikler parantez içinde belirtilmiştir.

Görevler

DKM’nin orman yönetimine iklim değişikliği, ekosistem hizmetlerive biyolojik çeşitliliğin entegrasyonu konusunda yürüttüğü  çalışmaların genel koordinasyonu. (Koordinatör)

- Bu konudaki stratejik çalışmaların doğrudan yürütülmesi. (Koordinatör)

- ‘Orman Programı’ ekibinin desteklenmesi ve yönlendirilmesi.(Koordinatör)

İş tanımı kapsamında ilgili paydaşlarla ilişkilerin yönetilmesi.

- Dünyadaki yeni yaklaşımlarla birlikte orman programı stratejisinin güçlendirilmesi, yeni açılımların gerçekleştirilmesi.

- Orman programı için kaynak oluşturulma hedefinin gerçekleştirilmesi.

- Orman programı kapsamında üretilecek ürünlerin hayata geçirilmesi.

- Orman programı faaliyetlerinin yürütülmesi ve bu kapsamda gerektiğindeilgili organizasyonların hayata geçirilmesi.

Temel özellikler:

- En az üç yıllık profesyonel proje/program yönetimi deneyimi. (Koordinatör)

- Gelişmiş diplomasi, müzakere ve kurumsal temsiliyet yeteneği. (Koordinatör)

- Proje yazma, mantıksal çerçeve hazırlama, raporlama, ve bütçelendirme bilgisi.(Koordinatör)

- Orman ekolojisi konusunda ileri düzeyde bilgi sahibi olma.

- Ormancılık politikaları ve OGM’nin çalışma kültürüne aşina olma.

- Orman, ormancılık ve doğa koruma mevzuatına hakim olma.

- Mükemmel İngilizce yazma, konuşma ve anlama.

Zor koşullarda motivasyonunu kaybetmeden çalışabilme ve tüm koşullarda çalıştığı ekibin motivasyonunu koruyabilme yeteneği.

- Çok uluslu ortamlarda rahat hareket edebilme becerisi.

- Adayların orman fakültelerinden mezun olması tercih sebebidir.