ATATÜRK (ODTÜ) ORMANI YAĞMASINA KARŞI

DERNEĞİMİZİN BÜYÜK EMEKLERİYLE KURULMUŞ ATATÜRK ORMANINI KATLEDECEK OLAN ODTÜ’DEKİ ORMAN SAHASINDAN GEÇECEK YOLA KARŞI DÜZENLENEN BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDUK…!!

Genel Başkanımız Fevzi KALELİ, II. Başkanımız A. Hüsrev ÖZKARA öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ arazisi üzerinden geçerek ,1957 yılında  Derneğimizin dönemin ODTÜ rektörlüğüyle yaptığı protokol sonucu ve büyük emeklerimizle kurulmuş olan Atatürk Ormanı'nı  (ODTÜ Ormanı) ciddi manada tahrip edecek yol projesine karşı, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasına katıldık. Türkiye Ormancılar Derneği yanında ODTÜ Mezunları Derneği, Çiğdem Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği ile Birleşik Kamu-İş Sendikası üyeleri, ODTÜ öğrencileri ile CHP’nin Ankara Milletvekili Aylin NAZLIAKA ve İstanbul Milletvekili Mahmut TANAL katıldılar.  Grup adına basın açıklamasını ODTÜ Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gülser İnci GÖKMEN okudu.

Basın açıklamasından sonra yanyol ve anayolların yapımında kesilmek üzere  kırmızı renkte K harfi ile  işaretlenen ağaçlar yerinde görüldü. ODTÜ öğrencilerinin tespitine göre proje kapsamında yaklaşık 5.000 ağaç bu şekilde işaretlenmiş ve iğde gibi bazı meyve ağaçları ve çalılar ile diğer bitki örtüsü hesaba  katılmamıştır.

KORUMA KURULU KARARI                     B A S I N  A Ç I K L A M A S I