EKOTURİZM - İRAN/SABALAN DAĞI TIRMANIŞI

Türkiye Ormancılar Derneği Ekoturizm Grubu Sulduz Kouhyaran İnstitute tarafından, bir dağ tırmanışı sırasında hayatını kaybeden dağcı Mohammad Oraz anısına düzenlenen etkinliğe davet edilmişti. Etkinliğe Derneğimiz adına Ekoturizm Grubunu temsilen Filiz Sönmez ve Yaşar Dinçsoy katılmıştır.
          5-9 Eylül tarihinde düzenlenen etkinliğe katılan Filiz Sönmez ve Yaşar Dinçsoy İran’lı dağcılarla birlikte 4811 m yüksekliğindeki Sabalan dağına 74 dağcı ile birlikte çıkarak yurda dönmüştür. Dağcılık sporunun çok yaygın olduğu İran’da Derneğimiz temsilcilerine yakın ilgi gösterilmiş olup, değişik basın kuruluşları arkadaşlarımızla röportaj yapmıştır. İranlı dağcılarla temaslarda bulunan arkadaşlarımız; Derneğimiz hakkında bilgiler verip, derneğimizi tanıtmıştır. Etkinliklerine katılım gösterdiğimiz için çok memnun olduklarını belirten Sulduz Kouhyaran İnstitute’nin yöneticileri, başka etkinliklerle de birlikte olmak istediklerini belirtmişlerdir.