Türkiye Ormancılar Derneği Ekoturizm Grubu, Uluslar arası Ekoturizm Topluluğu olan TIES’e kabul edilmiştir.

Türkiye Ormancılar Derneği Ekoturizm Grubu (TODEG), Uluslar arası Ekoturizm Topluluğu olan TIES’e kabul edilmiştir.

TIES; temelleri 1989 yılında ABD - Florida’da atılmış, ekoturizmi, bir koruma ve sürdürülebilir kalkınma aracı olarak kullanmaya yönelik 1990 yılında kurulmuş,  kendi konusunda kâr amacı gütmeyen ilk uluslar arası örgüttür.

Ekoturizmi geliştirmeyi amaçlayan TIES, kılavuzlar ve standartlar geliştirip konuyla ilgili eğitimler gerçekleştirmekte, teknik yardım sağlamakta, araştırma ve yayımlar yapmaktadır. TIES’in küresel ağında ekoturizmle uğraşan profesyoneller,  gezginler, öğrenciler, üniversiteler, kurumlar, STK’lar ve dernekler bulunmaktadır. TIES’in 90’dan fazla ülkede üyeleri bulunmaktadır.