KENT, ORMAN, YAŞAM ATÖLYESİ TAMAMLANDI

17.09.2024

KENT, ORMAN, YAŞAM ATÖLYESİ

Üniversite öğrencilerinin mesleki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra kolektif farkındalık kazandırma ve multidisipliner yaklaşımla geleceğin yaşanabilir şehirlerini planlama amacı ile düzenlenen “Kent, Orman, Yaşam Atölyesi” projesi Derneğimizce gerçekleştirilmiştir. Farklı meslek disiplinlerin aktif rol aldığı ve ortak eğitim modelinin önemsendiği proje kapsamında verilen ücretsiz eğitime; mimar, şehir ve bölge planlama, peyzaj mimarlığı ve orman mühendisliği meslek disiplinlerinden öğrenciler katılmıştır. Akademisyen ve uzmanlar eşliğinde gerçekleşen eğitimin ilk etabı 8 Haziran 2024 tarihinde “İstediğin Hayatı Tasarla: Tasarım Odaklı Düşünme Tekniği ve Problem Çözme Becerisi”, ikinci etabı 3 Temmuz 2024 tarihinde “İşe Giriş Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken Konular” içerikleri ile seminer şeklinde gerçekleştirilmiştir. Projenin üçüncü etabı olan ve 10 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşen panel ile “Büyükşehirlerde Yeşil Alan Krizi: Sorunlar ve Sürdürülebilir Çözümler” ana temasında kamunun şehircilik, çevre ve sosyal politikaları ile yerel yönetimlerin yeşil alanlara ilişkin koruma, planlama ve yönetim stratejileri uzmanlar, öğrencilerimiz ve katılımcılar ile birlikte değerlendirilmiştir. 17 Temmuz 2024 tarihinde ise “Eğitimimden Farklı Bir Yolda Nasıl Başarılı Oldum” söyleşisi ile öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağlanması hedeflenmiştir.


Projenin son etabında, 9-14 Eylül tarihleri arasında yapılan atölye çalışması tam zamanlı olarak, teknik ve uygulama bir arada yürütülmek suretiyle gerçekleştirilmiş, “Kent, Orman, Yaşam Atölyesi” kapsamında üretilen projelerin öğrenci grupları tarafından sunumu, jüri tarafından değerlendirilmesi ve sergilenmesi ile son bulmuştur.

“Kent, Orman, Yaşam Atölyesi” projemize Karabük, Çankırı ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Mühendisliği bölümlerinden katılan öğrencilerimizin; eğitimin içeriği ve işlenen konulara ilgisi, devam durumları ve ortak proje üretme aşamasında diğer meslek disiplinlerinden öğrenciler ile motivasyonu yüksek çalışmaları, mesleğimizin gelecekte edineceği rolü göstermesi açısından çok önemli idi.

Genç meslektaşlarımız ile 28.05.2024 tarihli protokol kapsamında “Kent, Orman, Yaşam Atölyesi” projesini ortak yürüttüğümüz Dr. Nejla KILINÇ ve TOD Genel Başkanı Ahmet Hüsrev ÖZKARA, Yönetim Kurulu Üyesi Hayriye ERTUĞRUL olmak üzere emeği geçen uzman/akademisyenler ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.